Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Round 2 στο πιο όμορφο πρωτάθλημα!

Round 2 στο πιο όμορφο πρωτάθλημα!

Στον απόηχο της μεταγραφής Νέσοβιτς στον Ολυμπιακό που τάραξε κάπως τα… νερά στην Α1 γυναικών, ξεκινά ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος που αναμένεται σε κορυφή και ουρά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Οι ομάδες επανέρχονται στη δράση με το ζητούμενο να είναι η γρήγορη και ομαλή η επαναφορά τους, αφού η μεγάλη διακοπή είναι ντεσαβαντάζ για όλες τις ομάδες.

Σε δυο δόσεις λοιπόν θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική, που έχει μεγάλες μονομαχίες.

18.00 ΑΣ Μακεδόνες – ΓΣ Ηλιούπολης (Δεληκωστίδης–Μπόμπορας,Στεργιόπουλος)

Στο κλειστό της Χαλάστρας, η αναμέτρηση μεταξύ των Μακεδόνων και της Ηλιούπολης αναμένεται για γερά νεύρα! Αμφότερες οι ομάδες κυνηγούν βαθμούς για να ξεκολλήσουν από τη 10η και την 9η θέση αντίστοιχα.

Στις γηπεδούχες παρά την ίωση που τις ταλαιπώρησε συμπεριλαμβάνονται κανονικά οι δύο διεθνείς με την Εθνική Κορασίδων Αλεξάκου, Καραφουλίδου με τον κόουτς Μανώλη Σκουλικάρη να τονίζει: «Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες μετά τη διακοπή και τη νίκη θα πάρει η ομάδα που θα δείξει μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο».

Από την άλλη, η Ηλιούπολη θέλει να ξεχάσει το σερί των έξι ηττών στο τέλος του 2014 με την προπονήτρια, Δήμητρα Λυκογιάννη να έχει στη διάθεσή της όλες τις αθλήτριές της και να περιμένει… αντίδραση: «Σίγουρα οι συνεχόμενες ήττες μας επηρέασαν ψυχολογικά, αλλά ελπίζω ότι θα δείξουμε από δω και πέρα το καλό μας πρόσωπο. Το διάστημα που μεσολάβησε από τον τελευταίο αγώνα ήταν αρκετά μεγάλο και όλες οι ομάδες θα έχουν επηρεαστεί, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας»

18.00 ΣΑΑΚ Ανατόλια – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Τσιούλα-Παπακοσμάς, Τσοπάνογλου)

Στο κλειστό του Ανατόλια, η ομάδα του Κολλεγίου φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, που ανέβηκε στη συμπρωτεύουσα με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου δειλά δειλά να κάνει την εμφάνισή της αρχικά για λόγους ψυχολογίας αλλά χωρίς τη Λετίσια Μποσκάτσι και την νεοαποκτηθείσα αντικαταστάτριά της Ίβανα Νέσοβιτς -αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα-.

Χωρίς προβλήματα, η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα μπαίνει στη «μάχη» του β’ γύρου, με τον Έλληνα κόουτς να τονίζει: «Η διακοπή των εορτών ήρθε στο χειρότερο σημείο για εμάς κι ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με ένα παιχνίδι κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες ωστόσο θα προσπαθήσουμε χωρίς άγχος να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να μπορέσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας».

Από την άλλη, ο Γιάννης Νικολάκης εφιστά προσοχή παρά τη διαφορά δυναμικότητας: «Είναι ένα παιχνίδι όπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Έχω πει από τις αρχές του 2015 ότι όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με σοβαρότητα όπως ακριβώς και το αυριανό. Έχουμε διαφορετικούς στόχους από το Ανατόλια αλλά θέλει συγκέντρωση. Θα έχουμε κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

16.00 ΑΟ Θήρας – ΑΕΚ (Μαρκάτης – Σταρίδας, Μαυρικίδης)

Στο «κυνήγι» της τετράδας, ο ΑΟ Θήρας θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Η προπονήτρια του ΑΟΘ, Ελένη Μεμετζή υπολογίζει σε όλες τις αθλήτριες της και όπως σημείωσε: «Ξέρουμε ότι με νίκη θα βρεθούμε αρκετά κοντά στην 4η θέση κι αυτό σίγουρα είναι ένα κίνητρο για όλη την ομάδα. Ο βασικός μας στόχος δεν αλλάζει, όμως από τη στιγμή που έχουμε μία ευκαιρία θα τη διεκδικήσουμε χωρίς όμως να φορτωθούμε με άγχος. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι έχει σημαντικές δυσκολίες καθώς η ΑΕΚ είναι μια πολύ μαχητική ομάδα που παίζει με πάθος σε κάθε ματς».

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, ο Μανώλης Ρουμελιώτης συμπεριέλαβε στην αποστολή τις Λαγουδάκη, Νικούλη όχι όμως και την Πατέλη (ίωση) με τον τεχνικό της Ένωσης να δηλώνει: «Είναι σίγουρα κομβικό παιχνίδι γιατί εμείς κι η Σαντορίνη θα διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην τετράδα. Είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό αφού υπάρχουν κι άλλα δέκα παιχνίδια τα οποία βλέπουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Ταξιδεύουμε με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη διαφορά από τον ΑΟ Θήρας».

18.30 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΟ Παναθηναϊκός (Μάλφας – Χλωρός, Ρουσσάκης)

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Πανναξιακός στον απόηχο της ευρωπαϊκής του επιτυχίας υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό. Προβληματισμός και στις δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους με τις γηπεδούχες να έχουν την κούραση και τις απουσίες και τις φιλοξενούμενες να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από 40μέρες!

Ο Ζόραν Κόβαζιτς δεν υπολογίζει στην Παναγιώτα Διώτη ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία της Ειρήνης Κελεσίδου (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα). «Τα προβλήματα είναι προβλήματα αλλά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη κι όποιος έχει χαρακτήρα το δείχνει στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψουμε και αυτό θα κάνουμε με όσες αθλήτριες κι αν είναι διαθέσιμες να παίξουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, αήττητος και φυσικά είναι το φαβορί, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη και γι’ αυτό θα παλέψουμε», τόνισε ο Σέρβος κόουτς.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο, ο Γιώργος Ρούσης δεν έχει κανένα πρόβλημα και θέλει η μεγάλη διακοπή να περάσει εξ απαλών ονύχων για τον Παναθηναϊκό. «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά και τον δεύτερο γύρο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Το παιχνίδι για εμάς είναι σαν… πρεμιέρα γιατί το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που δώσαμε ήταν πριν από περίπου 40 μέρες, ενώ αντίθετα η Νάξος λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει αγωνιστικό ρυθμό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την δυνατή έδρα καθιστούν δύσκολο το έργο μας. Για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να μην επηρεαστούμε απ’ όλα αυτά και το τι έγινε στον πρώτο γύρο, να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας έτσι ώστε να παίξουμε με συγκέντρωση και υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη», κατέληξε ο Ρούσης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Kυριακή 18/1/2015

Κατσάνειο 20.00 ΓΣ Ηρακλής – ΟΠ Ρεθύμνου (Αβραμίδης – Δημητρίου, Καραγιάννης)

*Ρεπό ο ΑΟ Μαρκοπούλου

Η Βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 30

2.Ολυμπιακός 24

3.Πανναξιακός 24

4.ΑΕΚ 21

5.ΑΟ Θήρας 16

6.ΟΠ Ρεθύμνου 12

7.Μαρκόπουλο 11

8.Ανατόλια 9

9.ΓΣ Ηλιούπολης 9

10.Μακεδόνες 6

11.Ηρακλής 0