BEACH VOLLEY

«Σάμπα» βάθρου με «άρχοντα» Παπαδογούλα (fot)

«Σάμπα» βάθρου με «άρχοντα» Παπαδογούλα (fot)

Ένα χρόνο μετά το Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο,  Βραζιλία και Γερμανία θριάμβευσαν πριν λίγες ώρες και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της FIVB της Αυστρίας, όπου, απόντων των διεθνών μας άσων, πρωταγωνίστησε μέσω της ελληνικής διαιτησίας, που γνώρισε μία ακόμη σημαντική επιτυχία.

Το “γαλανόλευκο”  χρώμα λοιπόν, δεν έλειψε ούτε από μία ακόμη σημαντική “γιορτή” του αθλήματος, όπου 10.000 θεατές στο γήπεδο της Βιέννης ήταν στο… ίδιο έργο θεατές, που “ανέβηκε” το 2016 στην κοσμοπολίτικη Κοπακαμπάνα,  έστω και με άλλους πρωταγωνιστές!

Vienn_Awarding_Ceremony

Με το “δικό μας” ρέφερι, Χαράλαμπο Παπαδογούλα να διευθύνει τον τελικό των ανδρών με β’ διαιτητή τον Ρώσο ομόλογό του Πριστοβάκιν, οι Βραζιλιάνοι Εβάντρο/Αντρέ “χάλασαν” το πάρτι που ετοίμαζαν στην κερκίδα οι χιλιάδες συμπατριώτες των γηπεδούχων φιναλίστ, Ντόπλερ Χόρστ.

Μετά από 57′ και συγκλονιστικές μάχες στην άμμο, που κράτησαν την αγωνία των θεατών στα ύψη, η “σελεσάο” των Εβάντρο Γκονσάλβες Ολιβέιρα Τζούνιορ και Αντρέ Λογιόλα Στάιν, καλύτεροι σε μπλοκ σερβίς έκαμψαν στα… σημεία με 2-0 (23-21, 22-20) σετ την αντίσταση των Αυστριακών πρωταθλητών Κλέμενς Ντόπλερ και Αλεξάντερ Χόρστ “βάφοντας”, μετά και τους “χρυσούς” Ολυμπιονίκες του Ρίο Άλισον/Μπρούνο Σμιντ, και την κορυφαία θέση του βάθρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στα “βερντεόρο”!

FIVBP_Ary_Graca_Andre_Loyola_Evandro_Gonalves_Brazil

Αυτή ήταν η 7η νίκη της “χώρας του καφέ” σε αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ ο 22χρονος Αντρέ, που μαζί με το χρηματικό έπαθλο των 60.000 δολαρίων παρέλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο, από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο της FIVB, Άρι Γκράσα, έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της άμμου!

Το χάλκιν μετάλιο κατέκτησε η Ρωσία με τους Κρασιλνίκοφ/Λιάμιν να κερδίζουν με 2-0 (21-17, 21-17) τους Ολλανδούς, Βάρενχορστ/Φαν Γκάρντερεν.

“Άλωσαν” και τη Βιέννη τα “πάντσερ”!

Kira_Walkenhorst_Laura_Ludwig

Στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών, η ιστορία του Ρίο επαναλήφθηκε με τις Γερμανίδες Κίρα Βάλκενχορστ και Λάουρα Λούντβιγ να πιστοποιούν ότι είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα του κόσμου στο άθλημα. Το χρυσό ολυμπιακό δίδυμο που “έγραψε ιστορία” στους Ολυμπιακούς του 2016, “λύγισε” σε 64′ τις Αμερικανίδες Ρος/Φέντρικ με 2-1 (21-19, 13-21, 15-9).

Στην 3η θέση του βάθρου της Αυστρίας κυμάτισε η σημαία της Βραζιλίας, χάρις στην αγχωτική νίκη των πρωταθλητριών της “σελεσάο” Λαρίσα/Ταλίτα με 2-1 (21-12, 16-18, 18-26) επί των, για μια ακόμη φορά εξαιρετικών, Καναδέζων φιναλίστ Πάβαν/Χουμάνα Παρέδες.