Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σάμπα θα… χορεύει η Κυψέλη (fot-vid)

Σάμπα θα… χορεύει η Κυψέλη (fot-vid)

Δίδυμο “φωτιά” από τη Βραζιλία θα έχει ο  φετινός Παναθηναϊκός, καθώς τη σεζόν 2015-2016 οι “πράσινοι” θα έχουν στη… μηχανή τους, τον διαγώνιο, Γουίντσον Φερέιρα και τον γνώριμο μας από τη τελευταία του θητεία στην Λαμία, Ούγκο Γκιμαράες.

windsor_fereira

Ο 27χρονος (1.98μ) διεθνής με την Εθνική Λιβάνου, νέος διαγώνιος του “τριφυλλιού”, που τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο λιβανέζικο πρωτάθλημα, είναι γεννημένος στο Ρεσίφε και  στέφθηκε τριταθλητής με την Blat. Ωστόσο, το μεγάλο του προσόν πέρα από τις επιθετικές του αρετές είναι το άλμα του, καθώς καρφώνει στα 3.57μ και μπλοκάρει στα 3.42μ. Σήμερα είναι διεθνής με την ομάδα του Λιβάνου.

windson_fereira

Το 2014 αναδείχθηκε πρωταθλητής στο λιβανέζικο πρωτάθλημα με την Bouchriech, ενώ πριν από δύο χρόνια, σε ψηφοφορία χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε βγει τρίτος καλύτερος ξένος αθλητής, πίσω από τους Ντόμοτορ Μέσαρος (Ουγγαρία), Άνχελ Ντένις (Κούβα). Ακόμη έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην βραζιλιάνικη Funic και την τουρκική Αλάνια Μπελεντίγιε.

Για τον έτερο συμπατριώτη του Φερέιρα, οι συστάσεις νομίζουμε ότι περιττεύουν… Ο 25χρονος ακραίος Ούγκο ντε Λεόν Γκιμαράες ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήταν ο κύριος… υπαίτιος της παραμονής της ρουμελιωτικής ομάδας στα “σαλόνια”, ήταν χωρίς υπερβολή, σύμφωνα με τη “γλώσσα των αριθμών” στο φετινό πρωτάθλημα, μία… ομάδα μόνος του.

Τοπ σκόρερ της Λαμίας με 214 κερδισμένους πόντους σε 17 παιχνίδια έχοντας μ.ο. 12,5 και 3,75 ανά σετ. και 19ος στη σχετική λίστα του πρωταθλήματος, κορυφαίος επιθετικής τoυ Γυμναστικού με 174 τελειωμένες επιθέσεις (3,0 4 μ. ανά σετ), 45,53% αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 173/380 προσπάθειες και 20ος στην σχετική λίστα και τοπ σέρβερ της ομάδας το με 24 άσους και 11ος στον πίνακα της Volleyleague.

Μία γεύση από Φερέιρα στο παρακάτω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=NSTDN4DGcq4