CHALLENGE CUP

«Σαιξπηρική» επιτυχία για τη Μπενφίκα

«Σαιξπηρική» επιτυχία για τη Μπενφίκα

Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου Πορτογαλίας στην ιστορία της η πορτογαλική ομάδα, που στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, έφυγε νικήτρια από την πόλη του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας” και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Challenge Cup.

Η περσινή φιναλίστ του θεσμού από τη Λισαβόνα,  αν και έχανε από την ιταλική Βερόνα με 1-0 σετ στον εκτός έδρας α’ ημιτελικό της διοργάνωσης, τελικά έπειτα από δύο ώρες παιχνιδιού επιβλήθηκε με 3-2 (18-25, 26-24, 25-16, 21-25, 15-12) της ομάδας του Αντρέα Τζιάνι και “Σταχτοπούτας” του Challenge Cup.

Μία τεράστιας σημασίας νίκη για την ομάδα του Ζαρντίμ που για δευτερη συνεχόμενη χρονιά “βλέπει” τελικό, ενόψει του επαναληπτικού της Πορτογαλίας στις 20/3. Τοπ σκόρερ των ομάδων ήταν με 23 πόντους ο Αμερικανός, Σάντερ των γηπεδούχων και ο Βραζιλιάνος, Σοάρες των Λουζιτανών.

Αντίθετα με την Μπενφίκα, που πέρυσι έχασε τον τίτλο στον τελικό από την σερβική Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ, πολύ εύκολο έργο είχε στον άλλο ημιτελικό του ρωσικού Νόβι Ουρενγκόι η γηπεδούχος Φακέλ, καθώς χρειάστηκε 68′ για να σαρώσει με 3-0 (25-19, 25-14, 25-18) την βελγική Πρέφαξις Μένεν και να βρεθείν “με το ένα πόδι” στον τελικό. Κορυφαίος των Ρώσων ο Βολκόφ με 16 πόντους, ενώ ο Κβάλεν με 11 πόντους ήταν για τους ασθενέστερους Βέλγους ο μοναδικός παίτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Foto: FOTOEXPRESS