Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συγκλονίζει η «ναυμαχία» Θήρας-Νάξου!

Συγκλονίζει η «ναυμαχία» Θήρας-Νάξου!

Μια στροφή πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 γυναικών (21η αγωνιστική) και το πιο όμορφο πρωτάθλημα κρατάει «ζεστό» το αγωνιστικό ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα.

18.00 ΑΟ Θήρας – ΑΟΝ Πανναξιακός

Το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής που κυριολεκτικά συγκεντρώνει όλα τα φώτα, είναι η Κυκλαδίτικη «ναυμαχία» Θήρας-Πανναξιακού, που διακρίνεται παραδοσιακά για τον έντονο τοπικιστικό φανατισμό ενώ ο νικητής του ντέρμπι θα «κλειδώσει» την τρίτη θέση του πρωταθλήματος και θα κάνει ένα πολύ σοβαρό βήμα για Ευρώπη.

Η ομάδα της Σαντορίνης βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας ενώ η ομάδα της Νάξου στην 4η με 45 βαθμούς.  Οι γηπεδούχες θα παρουσιαστούν πλήρης στο ντέρμπι καθώς επιστρέφει το γερμανικό «παντσερ» Αννίκα Μπρικμαν η οποία προφυλάχθηκε με τον ΠΑΟ.

Ο τεχνικός της νησιωτικής ομάδας, Απόστολο Οικονόμου, δήλωσε για το ματς: «Αδιαμφισβήτητα είναι το ντέρμπι της 4αδας ανάμεσα σε 2 πολύ καλές ομάδες και για εμας θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ματς της χρονιάς  όπου με νίκη κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, για την επίτευξη του στόχου μας ,

Σεβόμαστε κ υπολογίζουμε τον Πανναξιακό, αλλά πιστεύω παράλληλα στο ταλέντο και την προσωπικότητα των παικτριών μου και θεωρώ πως αν παίξουμε στα όρια μας είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του επιθυμητού αποτελέσματος .

Μόνο την νίκη θέλουμε αύριο και με την βοήθεια του κόσμου μας , θα δώσουμε όλη μας την ενέργεια για να την πετύχουμε . Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι μέσα σε ένα πολυ όμορφο περιβάλλον και ο καλύτερος να κερδίσει».
Μετά την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού την προηγούμενη αγωνιστική, ο Πανναξιακός ταξιδεύει στη Σαντορίνη για το τοπικό ντέρμπι με τον Ζόραν Κόβαζιτς να σχολιάζει: «Έχουμε προετοιμαστεί και πιστεύω να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι μέσα σε μια δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι».Στον πρώτο γύρο η Θήρα είχε επικρατήσει με 3-2 μέσα στη Νάξο με 23 πόντους της Μπρίκμαν.

18.00 ΓΣ Ηλιούπολης – Παναθηναϊκός ΑΟ

Να αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων θέλει ο Γ.Σ Ηλιουπολης στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας για τη φετινή σεζόν, καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Η προπονήτρια του Γ.Σ Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη που θα έχει στη διάθεση της, τις Λάππα και Μαρκοπούλου που δεν έπαιξαν την περασμένη αγωνιστική στο Ρέθυμνο, τόνισε: «Σίγουρα έχουμε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δυο δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό και Πανναξιακό αλλά θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ανταγωνιστική και ολοκληρωμένη ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Εμείς όπως έχει αυτη τη στιγμή προερχόμαστε από ήττα στο Ρέθυμνο και θέλουμε στο τελευταίο μας εντός έδρας παιχνίδι να αφήσουμε καλές εντυπώσεις και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Από τη μεριά του, ο κόουτς των «πρασίνων», Δημήτρης Καζάζης που δεν θα έχει στη διάθεση του τη Νομικού που κάνει αποθερπεία, στοχεύει στη δεύτερη σερί νίκη μετά το εντυπωσιακό 3-0 κόντρα στη Θήρα, δήλωσε στην επίσημη σελίδα των «πρασίνων»: «Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η νίκη. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα προσπαθήσουμε μέσα από το αυριανό παιχνίδι να δούμε που βρισκόμαστε αγωνιστικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα, διότι θα μας βοηθήσουν και για τα παιχνίδια που ακολουθούν στα πλέι οφ, στον ψυχολογικό τομέα και γενικότερα στο κλίμα που θα επικρατεί στην ομάδα».

18.00 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – ΑΣ Άρη

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός αναμετριέται με τον Άρη στην τελευταία εντός έδρας παράσταση της σεζόν. Το παιχνίδι έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού ο Άρης θέλει το τρίποντο για να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα Θήρας –Πανναξιακού και να «τρυπώσει» στην τετράδα

Ο προπονητής του Φιλαθλητικού, Λάμπρος Πράππας ανέφερε για την αναμέτρηση: «Έχουν μείνει τα δύο τελευταία παιχνίδια της φετινής χρονιάς που είναι και τα τελευταία μας στην Α1 και θα προσπαθήσουμε να τα ευχαριστηθούμε και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Από την άλλη, ο Άρης που βρίσκεται με 43 βαθμούς στην 5η θέση διεκδικώντας μια θέση στην τετράδα, αναζητά τους τρεις βαθμούς και έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην αναμέτρηση των Κυκλάδων.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης σημείωσε για το αυριανό παιχνίδι: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή και σοβαρότητα για να πάρουμε το τρίποντο. Δεν μας απασχολούν τα αποτελέσματα στους άλλους αγώνες, αλλά το τι θα κάνουμε στο δικό μας παιχνίδι».

16.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΕΚ Αθηνών (Novasports 6)
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και μοναδική απουσία την Άννα Λαζάρεβιτς που δεν έχει επανέλθει ακόμα μετά τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε: «Τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε, μας στοίχισαν στον προηγούμενο αγώνα, αλλά πιστεύω ότι στο ματς με την ΑΕΚ όποιες από τις αθλήτριες μου, καταφέρουν τελικά να αγωνιστούν, θα παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Στόχος μας φυσικά είναι η νίκη μέσα στο γήπεδο μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να την κατακτήσουμε».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης σχολίασε: «Η ομάδα είναι έτοιμη για το αυριανό παιχνίδι ενώ προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν. Πιστεύω να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

Κυριακή: 16.00 Πορφύρας-Αίαντας Ευόσμου Το παιχνίδι ενδιαφέρει βαθμολογικά τον φιλοξενούμενο Αίαντα που με νίκη «κλειδώνει» την παραμονή του στην Α1 ενώ από την άλλη ο μαχητικός Πορφύρας για λόγους γοήτρου θέλει στο κλειστό του «Σαλπέας» να πετύχει την τρίτη του νίκη στην Α1

 Κυριακή: 16.00 Μαρκόπουλο-ΟΠΕΡ: Παιχνίδι επίσης με μονόπλευρο ενδιαφέρον όπου ο ΟΠΕΡεθύμνου θέλει το τρίποντο και τυτόχρονα ήττα του Αίαντα για να  διεκδικήσει την παραμονή του στην Α1 την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που θα γίνει την Τρίτη 22/3. Απο την κατηγορία πέφτουν οι τρεις τελευταίοι. Απο την αλλη πλευρά το Μαρκόπουλο θέλει τη νίκη για λόγους εντυπώσεων και γοήτρου ώστε να κλείσει επιτυχημένα την χρονιά στο τελευταίο εντός έδρας ματς.

Η βαθμολογία της Α1 (20 αγώνες)

o. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 56 20 19 1 58 8
2 Παναθηναϊκός ΑΟ 49 20 16 4 53 16
3 ΑΟ Θήρας 45 20 16 4 50 21
4 ΑΟΝ Πανναξιακός 44 20 15 5 50 28
5 ΑΣ Άρης 43 20 15 5 49 28
6 ΑΕΚ Αθηνών 31 20 9 11 43 40
7 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 25 20 8 12 36 46
8 ΓΣ Ηλιούπολης 23 20 8 12 31 43
9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 17 20 6 14 22 46
10 ΟΠ Ρεθύμνου 13 20 4 16 20 53
11 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 8 20 2 18 15 54
12 ΑΟΦ Πορφύρας 6 20 2 18 13 57