Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σκοράρει με το… σταγονόμετρο

Σκοράρει με το… σταγονόμετρο

Για πολλούς η θέση του λίμπερο είναι από τις πιο αδικημένες στο βόλεϊ, καθώς μπορεί να σκοράρει μόνο από τύχη, τη στιγμή που συνήθως τα “πολυβόλα” της ομάδας, παίρνουν όλη τη δόξα του σκόρερ.  Το λίμπερο της Κηφισιάς, Κώστας Ταμπουρατζής, ωστόσο, δείχνει μία φοβερή συνέπεια, καθώς από το 2012 είναι συνεπής κάθε χρόνο στο «ραντεβού» του με το σκοράρισμα.

Η φετινή χρονιά μπήκε στο Ζηρίνειο με τον Κώστα Ταμπουρατζή να πετυχαίνει στο ματς της 11ης αγωνιστικής με την ΜΕΝΤ τον παρθενικό πόντο των γηπεδούχων για το 2015, με το πέρασμα με μανσέτα στην πίσω ζώνη, που έπιασε στον ύπνο τους Θεσσαλονικείς.

«Ναι, είναι αλήθεια οτι σκόραρα τον πρώτο πόντο της χρονιάς. Πέρσι, είχε ξανασυμβεί να σκοράρω στο ματς στην Σύρο, παλιότερα με την Λαμία και εκτός στον Μίλωνα. Γενικά, μου αρέσει όταν έχω την τρίτη επαφή στα χέρια μου να μην χαρίζω μια free ball στον αντίπαλο…» δήλωσε στο Volleyplanet ο “φύλακας άγγελος” της υποδοχής της Κηφισιάς.

Γράψε λάθος… αντιπάλου!

Την περσινή σεζόν, ο Ταμπουρατζής «χτύπησε» μέσα στην Ερμούπολη, όταν στο νικηφόρο με 3-0 σετ ματς με τον Φοίνικα Σύρου, «κρέμασε» τον ομόλογό του Θάνο Παπαδημητρίου στο 3ο σετ. «Το σίγουρο είναι οτι άρεσε στον κόσμο και είχα πρόθεση να δυσκολέψω τους αντίπαλους. Παίζω αρκετά χρόνια και δεν μπορώ να πώ οτι χάρηκα ή ενθουσιάστηκα, ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Θα πανηγύριζα το ίδιο για μια πετυχήμένη υποδοχή, άμυνα ή πάσα μου, που θα βοηθούσε την ομάδα να κερδίσει» ξεκαθαρίζει προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο Ταμπουρατζής.

Την σεζόν 2012-2013, στην 2η αγωνιστική μέσα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, ο Ταμπουρατζής «έγραψε» το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς της νικήτριας με 3-0 σετ Κηφισιάς, νικώντας τον έμπειρο αντίπαλό του, Θανάση Πανούσο. Παρόλα αυτά ποτέ οι πόντοι του λίμπερο δεν καταμετρώνται επίσημα στο φύλλο αγώνα. «Η στατιστική στις συγκεκριμένες φάσεις γράφει λάθος αντιπάλου. Βέβαια, η στατιστική είναι και η επιστήμη που λέει οτι αν βάλεις το κεφάλι στον φούρνο και τα πόδια στο ψυγείο κατά μέσο όρο είσαι καλά» επισημαίνει με χιούμορ ο άσος της Κηφισιάς, και σπεύδει να δώσει κάποιες πολύτιμες οδηγίες προς ναυτιλομένους.

«Όσον αφορά στα νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν λίμπερο, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να δώσουν βάση στο να έχουν σταθερές αναγνωρίσιμες τροχιές και μηδενικά λάθη στην υποδοχή, πάσα ακριβείας με δυνατότητες τακτικής ανάπτυξης εκτός από απλή μεταβίβαση και προσωπικότητα με ηγεσία. Η ηγεσία μπορεί να αναπτυχθεί, δεν χρειάζεται να περιμένουν να ωριμάσουν. Το κομμάτι της άμυνας είναι περισσότερο ο καθορισμός ενός ξεκάθαρου πλάνου και δουλειάς πάνω σε αυτό, μαζί με θέληση και παρατηρητικότητα».

Η μοναδική φορά που το σκοράρισμα του Έλληνα λίμπερο δε συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του, ήταν την ίδια σεζόν στο «Χαλκιοπούλειο», όπου ο πόντος που πέτυχε με δάκτυλα στέλνοντας την μπάλα στο «1» δε στάθηκε αρκετός να αποτρέψει την ήττα με 3-1 σετ από τον τοπικό Γυμναστικό για την 16η αγωνιστική της Volleyleague.

«Μα είναι δυνατόν; 193μ λίμπερο και να μην σκοράρω? Οι ακραίοι μας και ο αρχηγός μας ο Νικολάκης ειναι πιο κοντοί…» λέει με χιούμορ στο Volleyplanet ο Κώστας Tαμπουράτζης.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...