ΔΙΕΘΝΗ

Σούπερ Εύα παρά την ήττα (vid)!

Σούπερ Εύα παρά την ήττα (vid)!

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση της Εύας Χανταβα με την Ταργκοβίστε, δεν στάθηκε αρκετή στην οικοδέσποινα ομάδα για να κερδίσει την  Άλμπα Μπλάι, στο χθεσινό ντέρμπι τριών πρώην άσων του… Ολυμπιακού, που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Σε μία επαναληψη του περσινού τελικού μέσα στο «σπίτι» της η διεθνής πρώην ερυθρόλευκη, Ευαγγελίας Χαντάβα, με 22 πόντους ήταν η κορυφαία της ομάδας της, αλλά τελικά η πλάστιγγα της νίκης έγειρε στην πλευρά δύο άλλων πρώην άσων του Ολυμπιακού, της Αργεντίνας, Λετίσια Μποσκάτσι και της Σέρβας, Γιοβάνα Βέσοβιτς.

alba_blaj

Με τη Χαντάβα λοιπόν να είναι “μια ομάδα μόνη της” και με μικρές βοήθειες από την Κόλαρ, η Ταργκοβίστε αν και πήρε το πρώτο σετ στη συνέχεια προδώθηκε από δικά της λάθη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο 4ο σετ προηγήθηκε με 17-12 και τελικά η Άλμπα Μπλάι με ένα επιμέρους σερί 13-1! όχι μονο πήρε το σετ με 25-18 αλλά έφτασε στο θρίαμβο με 3-1 (19-25, 25-21, 25-23, 25-18), ανεβαίνοντας με 23 βαθμούς μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, εχοντας  πίσω της  την CSM Βουκουρεστίου (22β) και 3η την Ταργκοβίστε (21β).

“Ήταν ένα δύσκολο ματς το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αν από δικά μας λάθη δεν βάζαμε τις αντιπάλους μας στο παιχνίδι. Δυστυχώς όμως δεν βρεθήκαμε ως ομάδα σε καλή μέρα και στα κρίσιμα σημεία του ματς δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που χρειάζονταν τουλάχιστον για να στείλουμε το ματς στο ταί μπρέικ” δήλωσε στο Volleyplanet η κορυφαία άσος των γηπεδούχων, η διεθνής Εύα Χαντάβα.

Δείτε εδώ στο Video από το digisport.ro φάσεις του αγώνα