CHALLENGE CUP

Στα χέρια του Εθνικού η πρόκριση

Στα χέρια του Εθνικού η πρόκριση

Με… προίκα το νικηφόρο 3-2 επί της Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα στην παρθενική του φετινή αποστολή εκτός έδρας στην Σλοβενία, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοδοξεί με τη βοήθεια του κόσμου του να “σφραγίσει” αύριο  στις 19.00 στο  «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup.

Το γεγονός ότι οι ακρίτες προκρίνονται αν κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ, ενώ με ήττα 3-2 η πρόκριση κρίνεται στο “χρυσό” σετ, αφήνει δικαιολογημένα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Σάκη Μουστακίδη.

panvita_ethnikos_challenge_cup

«Αύριο παίζουμε τον δεύτερο ευρωπαϊκό μας αγώνα, μέσα στην έδρα μας αυτή τη φορά, απέναντι σε μία ομάδα την οποία κερδίσαμε στην Σλοβενία την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε. “Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Η Πανβίτα δεν είναι κακή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι και έχοντας το αβαντάζ της νίκης στην έδρα τους, μπορούμε να φύγουμε νικητές και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο του Challenge Cup”.

Αν και οι ακρίτες προέρχονται από την πρόσφατη ήττα στη Μίκρα, αύριο καλούνται να αφήσουν πίσω τους την παρθενική φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι με τους Σλοβένους, που αναμφίβολα αποτελεί και ένα καλό “crash test” ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Europe_Poster

“Η ομάδα μας προέρχεται από ένα δύσκολο ματς στο οποίο χάσαμε από τον Άρη, θα προσπαθήσουμε όμως να ξεχάσουμε γρήγορα αυτόν τον αγώνα και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τον αυριανό. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας και να σας πω επίσης ότι το ματς με τους Σλοβένους είναι μία πρόβα τζενεράλε για αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Είναι στο χέρι μας να περάσουμε στην επόμενη φάση απέναντι σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας, μία νέα ομάδα που έχει έναν δύο έμπειρους παίκτες” επεσήμανε ο Σάκης Μουστακίδης, που χαρακτήρισε πρόκληση για την ομάδα του τον αυριανό αγώνα, όπου η γενική είσοδος για το κοινό είναι 10 ευρώ, ενώ, ως συνήθως στα ευρωπαϊκά ματς, δεν ισχύουν οι μπλε κάρτες διαρκείας.

“Τα τελευταία δύο χρόνια ο Εθνικός έχει φιλοξενήσει 7 ομάδες στην Αλεξανδρούπολη και δεν αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια η ομάδα αποκτά άλλη προσωπικότητα, αποκτά χαρακτήρα και δένεται. Είναι μία πρόκληση για τους αθλητές».

Με καλή ψυχολογία οι Σλοβένοι για τη ρεβάνς

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη με πίστη ότι μπορούν να πληρώσουν τον Εθνικό με το “ίδιο νόμισμα” και να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους , στην επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπειτα από περίπου δύο δεκαετίες.

panvita_pomgrad

Στην καλή ψυχολογία της ομάδας του Ντέγιαν Φούις έχει συμβάλλει ασφαλώς και η εκτός έδρας νίκη της Πανβίτα Πόμγκραντ με 3-1 (13-25, 25-22, 25-19, 25-22) επί της Σάλονιτ Άνχοβο, του πρώην άσου της Λαμίας, Άλαν Κόμελ.