Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στα «ερυθρόλευκα» της DVTK η Κουντουρά

Στα «ερυθρόλευκα» της DVTK η Κουντουρά

Παίκτρια της ουγγρικής Diósgyőr DVTK είναι εδω και λίγες ώρες η διεθνής πρώην πασαδόρος της ΑΕΚ, Έλενα Κουντουρά, επιβεβαιώντας έτσι πλήρως το πρόσφατο δημοσίευμα του Volleyplanet.

H 29χρονη μαέστρος από την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε ξανά έπειτα από 3 χρόνια στο ουγγρικόπρωτάθλημα, όπου τελευταία της παρουσία ήταν στην Βάσας Ομπούντα. Η Κουντουρά βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα στην έδρα της νέας της ομάδας, το Μίσκολτς, όπου αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιό της με τις ερυθρόλευκες μέχρι το τέλος της σεζόν και ήδη συμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας.

Στις αρχικές του δηλώσεις σε ουγγρική ιστοσελίδα ο τεχνικός Σάντορ Τόμα τόνισε για την Κουντουρά ότι “έχει αποδείξει την καλή της φήμη.. Το ουγγρικό πρωτάθλημα δεν της είναι εντελώς άγνωστο, καθώς αγωνίστηκε εδώ στην σεζόν 2016/17, στην ομάδα του Vasas, με την οποία κέρδισε ασημένια μετάλλια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο ουγγρικό κύπελλο. Πριν ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε μαζί της, μίλησα με τον πρώην προπονητή της στη Βάσας, τον Zoltán Jókay, ο οποίος στην πραγματικότητα είπε μόνο καλά πράγματα για εκείνη” υποστήριξε ο Ούγγρος προπονητής, συμπληρώνοντας ότι η πανήψυλη (1.91μ) πασαδόρος “έφτασε στην DVTK σε καλή κατάσταση από την ΑΕΚ”.

H αποστολή της Ελληνίδας πασαδόρου πάντως προβλέπεται πολύ δύσκολη στη νέα της ομάδα, καθώς η DVTK βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρίς βαθμούς και νίκη σε 10 αγώνες, ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες για την λήξη της κανονικής περιόδου, η οποία ακόμη είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο αγώνας εναντίον της Újpest TE (ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι λόγω ασθενειών κοραναϊού στην ομάδα της πρωτεύουσας) θα πραγματοποιηθεί πιθανώς τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, επειδή οι “ερυθρόλευκες” προετοιμάζονται για την πρεμιέρα της νέας χρονιάς, στις 23 Ιανουαρίου.

Photo: Tibor Bujdos