CHAMPIONS LEAGUE

Στα… σημεία έχασε η Παπαφωτίου από Εξατσίμπασι μπροστά σε 700 θεατές

Στα… σημεία έχασε η Παπαφωτίου από Εξατσίμπασι μπροστά σε 700 θεατές

Μία ανάσα από μία απίστευτη νίκη έφτασε και στην Ρωσία η Στουτγκάρδη της διεθνούς πασαδόρου μας, Αθηνάς Παπαφωτίου, αλλά τελικά η πρωταθλήτρια Γερμανίας, “λύγισε” με 3-2 (32-30, 23-25, 25-22, 14-25, 15-9) στην ανωτερότητα της πανίσχυρης τουρκικής Εξατσίμπασι, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του β’ γύρου των αγώνων του D’ ομίλου της 4ης φάσης του Champions League.

Παρουσία περίπου 700 θεατών, με απόφαση της κυβέρνησης της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ, που επέτρεψε στους οπαδούς να γεμίσουν έως και το 50% των κερκίδων,  η γερμανική ομάδα, προσπαθησε μετά την ήττα στα 5 σετ από τις Τουρκάλες, πριν από  έναν μήνα στην Κωνσταντινούπολη, να φτάσει στην ρωσική έδρα, στην υπέρβαση.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μία επική μονομαχία Ρίβερς – Μπόσκοβιτς, ωστόσο κερδισμένη έστω και με 3 πόντους λίγότερους (37π) αναδείχθηκε η Σέρβα MVP της πρωταθλήτρια Τουρκίας, με την Αμερικανίδα διαγώνια της Στουτγκάρδης, να αρκείται στον τίτλο της τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 40 πόντους. Πέρα από τα οργανωτκά της καθήκοντα η Παπαφωτίου σημείωσε και 2 πόντους για την ομάδα της με 1/1επ. και 1 μπλοκ.

Με τη νίκη αυτή οι Τουρκάλες έκαναν το “4 στα 4” στα φετινά παιχνίδια των ομίλων της 4ης φάσης και παραμένει επικεφαλής στην βαθμολογία με 10 πόντους, 2η με 6 είναι η Ντιναμό Μόσχας , στην 3η η παρέα της Παπαφωτίου με 4, όσους έχει και η διοργανώτρια Καλίνιγκραντ, που ήττήθηκε με 3-0 σετ  στον ρωσικό εμφύλιο από τις Μοσχοβίτισσες.

Την Τετάρτη η Στουτγκάρδη θα διασταυρώσει τα αγωνιστικά της ξίφη με την Ντιναμό Μόσχας, στοχεύοντας στη νίκη που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στην 8άδα.  Στο άλλο ματς θα παίξουν η Καλίνινγκράντ με την Εξατσίμπασι.