ΔΙΕΘΝΗ

Στις καρδιές και στις θέσεις τους (vid)

Στις καρδιές και στις θέσεις τους (vid)

Είναι στιγμές, που όσο κι αν ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει πουθενά αλλού κάποια μοναδικά συναισθήματα, παρά μόνο στο μεγαλείο του αθλητισμού.

Πριν από ένα χρόνο ένα τραγικό γεγονός “σημάδεψε” για πάντα τη ζωή του Σέρβου πρώην νταμπλούχου  του Ολυμπιακού και νυν αρχηγού  της Περούτζια, Γκόραν Βούγιεβιτς. Ο 5χρονος γιος του Στεφάν “έφυγε” αιφνιδιαστικά μέσα σε ένα βράδυ από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Τότε προς τιμήν του 41χρονου Χρυσού Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και της συζύγου του Φρανσέσκα, οι συμπαίκτες του είχαν παραταχθεί στο PalaEvangelistι, πριν το παιχνίδι με τη Μόντενα,  κρατώντας ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Γκόραν και Φρανσέσκα σας αγκαλιάζουμε, ο Στεφάν στην καρδιά μας», ενώ είχε τηρηθεί σε όλους τους αγώνες του καμπιονάτο, ενός λεπτού σιγή.

Περίπου ένα χρόνο μετά την νύχτα της 21ης Οκτωβρίου 2013,  το περασμένο Σάββατο οι οπαδοί της Περούτζια  έδειξαν με μια πραγματικά συγκινητική χειρονομία , ότι δεν ξέχασαν το δράμα του αρχηγού τους.

Λίγο πριν τον αγώνα του πρωταθλήματος της Serie A με την Τρεντίνο, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στο άτυχο αγγελούδι, έκαναν μέσα σε θερμά χειροκροτήματα τα αποκάλυπτήρια μιας πλακέτας, δίνοντας  έτσι το όνομα του πρόωρα χαμένου γιου του αρχηγού τους  στην κερκίδα και στις θέσεις τους.

Ο Βούγιεβιτς, κρατώντας αγκαλιά τον άλλο του γιό, παρακολουθούσε βουρκωμένος αυτές τις συγκινητικές στιγμές και στη συνέχεια η εγκυμονούσα σύζυγός του, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειάς της τους φίλους της ομάδας.

Γιατί το βόλεϊ και ο αθλητισμός γενικότερα δεν είναι μόνο ψυχροί αριθμοί, πόντοι, σετ, νίκες, ήττες, κούπες. Είναι κάτι πολύ περισσότερο… Είναι η μαγική δύναμη της αγάπης και η αξία της ανθρωπιάς που φέρνει τον έναν μας πιο κοντά στον άλλον και “ζεστάνει” τις ψυχούλες μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες  στιγμές.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...