ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ταξιδεύοντας» με τον πολίτη του κόσμου Στάροβιτς!

«Ταξιδεύοντας» με τον πολίτη του κόσμου Στάροβιτς!

Έχοντας τον κοσμογυρισμένο διαγώνιο του Παναθηναϊκού, Σάσα Στάροβιτς κατά τη διάρκεια της media day, ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η συνέντευξη θα είχε ελάχιστο αγωνιστικό και μπόλικο εξωαγωνιστικό χαρακτήρα.

Σαν σε… travel blog, που είναι και της μόδας, ερωτήσεις για την Ελλάδα, την Σερβία, την Ιταλία, τις συνήθειες, τις αλλαγές, τις νοοτροπίες, τα φαγητά, τον καφέ και πολλά άλλα σε μια απολαυστική και γεμάτη χιούμορ συνέντευξη του Σέρβου σούπερ σταρ, στην… άκρη του πάγκου στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

penny_sasa

Κεφάλαιο Ελλάδα: «Ανάλογη με τον καιρό, η διάθεση των Ελλήνων»

Με το… καλημέρα της συζήτησης και ο Σάσα μοιάζει να μας έχει φιλοσοφήσει: «Μου αρέσει η Ελλάδα. Η νοοτροπία η ελληνική είναι πολύ κοντά με την σερβική. Στα πλεονεκτήματά σας είναι η θάλασσα και ο καλύτερος καιρός σχεδόν όλο το χρόνο αλλά αυτό που έχω καταλάβει, γυρίζοντας και τόσες χώρες, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας κανόνας όπως είναι ο καιρός έτσι είναι και οι άνθρωποι. Μου αρέσει αυτό, μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ».

sasa_wine

Κεφάλαιο αγαπημένα μέρη: «Ξέρετε να απολαμβάνετε»

Αν και μικρό διάστημα στην Αθήνα, ο διαγώνιος σταρ έχει αρχίσει να εξερευνά ιστορικά και μη μέρη: «Δεν έχω προλάβει ακόμα πολλά. Επιβλητική η Ακρόπολη, πολύ ωραία μέρη στην παραλιακή, από μαγαζιά μέχρι εστιατόρια. Φαίνεται ότι ξέρετε πως να απολαμβάνετε το κάθε τι»!

Κεφάλαιο καφές: «Κι εγώ ψηφίζω… τελετουργικό με Freddo»

Καφές… αν μη τι άλλο ο Στάροβιτς πρέπει να έχει δοκιμάσει από το κλασικό νεροζούμι μέχρι τον καλύτερο καφέ του κόσμου. Ρωτώντας τον αν ανήκει στην πλειοψηφία των ξένων αθλητών που τρελαίνονται για freddo, απάντησε: «Μα εννοείται κι εγώ ψηφίζω freddo με έξτρα γάλα και ζάχαρη. Θα σου πω ένα παράδειγμα, στην Ιταλία και εκεί ο καφές είναι καλός αλλά αυτό το τελετουργικό εδώ είναι μοναδικό. Πίνεις καφέ για δυο ώρες, όπως και στην Σερβία αλλά στην Ιταλία  όπως κάθεσαι, έτσι σηκώνεσαι αφού τον πίνουν μια κι έξω και φεύγουν»!

Κεφάλαιο φαγητό: «Στο top3 ο μουσακάς»

Δεν τρελαίνεται για το σουβλάκι και δεν είναι μαμάκιας, αλλά στο Top3 των προτιμήσεών του, ο «πράσινος» διαγώνιος έχει: «Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το παραδοσιακό φαγητό της μαμάς. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει η ιταλική κουζίνα, κυρίως μακαρονάδες με θαλασσινά ενώ από την ελληνική κουζίνα μου αρέσει ο μουσακάς»!

Κεφαλαιο Ματέα: «Είναι ο κόσμος μου! Πριν δεν ρώταγα, τώρα ρωτάω για τα πάντα»

sasa_starovic_daughter

Φρεσκο… μπαμπάς με την κόρη του να είναι 12 μηνών και αυτό και μόνο αποτελεί κεφάλαιο ζωής. Ο ίδιος παραδέχεται τις αλλαγές: «Η Ματέα είναι ο κόσμος μου. Έχει αλλάξει τη ζωή μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποτε δεν έκανα τόσες ερωτήσεις όταν έπαιρνα μια μεταγραφή. Πλέον, ρωτάω τα πάντα για το μέρος που πάω, για το μέρος που θα μείνω αν έχει δίπλα φαρμακείο, σουπερμάρκετ, πάρκο! Αλλά όλα καλά, είναι ευτυχία, η μικρή είναι γεμάτη ενέργεια, έκανε και τα πρώτα της βήματα και έχουμε αρχίσει… το τρέξιμο!

Κεφάλαιο γούρια: «Δεν μου αρέσει να πατάω τις γραμμές στο γήπεδο»

Στην πιο απλή ερώτηση, του αν έχει γούρια και αφού είχε χαλαρώσει, βγήκε όλος ο ψυχικός κόσμος του Σάσα, ο οποίος κάτι «παθαίνει» με τις… γραμμές του γηπέδου πριν από τα παιχνίδια! «Από γούρια κάτι έχω και το κουβαλάω μαζί μου, όχι κάτι σπουδαίο. Αλλά να τώρα που το λες το μόνο ίσως που δεν θέλω να κάνω πριν το ματς όταν μπαίνω στο τάραφλεξ είναι να πατάω πάνω στις γραμμές. Δεν ξέρω αυτό αν σημαίνει κάτι. Πιστεύεις ότι είμαι τρελός;»… (γέλια…).

Κεφάλαιο Αθήνα vs Θεσσαλονίκη: Στην Αθήνα «less is more», στη Θες/νίκη όχι πάντα»

Συνεχίζοντας και επειδή αγαπάμε την Θεσσαλονίκη, μπήκαμε στον πειρασμό της σύγκρισης και ήμασταν βέβαιοι ότι θα λάβουμε αντικειμενικές απαντήσεις. «Μου αρέσει λίγο περισσότερο η Αθήνα γιατί είναι μεγάλη πόλη με πολλές επιλογές για τα πάντα. Βέβαια μπορεί η Θεσσαλονίκη να είναι λίγο μικρότερη αλλά ίσως είναι πιο εύκολη στην καθημερινότητα, ακόμα και η κίνηση. Επίσης, στην Αθήνα «less is more» στη Θεσσαλονίκη δεν το λες αυτό πάντα», σχολίασε αναφερόμενος κυρίως στις στυλιστικές… επιλογές!

Κεφάλαιο μπουζούκια: «Δεν καταλαβαίνω λέξη αλλά μου αρέσει»

«Είναι απίστευτο αλλά έχω ακούσει και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μόνο Κωνσταντίνο Αργυρό. Μου αρέσει, πολύ καλός τραγουδιστής. Μου αρέσει γιατί δεν καταλαβαίνω λέξη αλλά είναι ίδιος ρυθμός με των τραγουδιών στη Σερβία. Επίσης, έχουμε και κάποια ίδια τραγούδια, μάλλον τα κλέψαμε από εσάς»… (γέλια..).

Κεφάλαιο Παναθηναϊκός: «Οικογένεια»

sasa1

Φτάνοντας στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός ως η νέα του ομάδα δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει κεφάλαιο προς σχολιασμό: «Οικογένεια μπορώ να το πω ξεκάθαρα και εκτός και εντός τάραφλεξ. Όλοι τρέχουν και ενδιαφέρονται για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες. Σαν ομάδα μπορώ να πω ότι έχουμε μια μίξη νέων ταλαντούχων αθλητών και μεγαλύτερων έμπειρων»… (γέλια…)

Κεφάλαιο στόχος: «Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί, όπου ανήκει»!

Όσον αφορά τους φετινούς στόχος, ο Σέρβος διαγώνιος απαντά: «Είναι σημαντικό να πάρουμε αποτελέσματα και αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουμε κάποιο στόχο στο μυαλό όταν ξεκινά η σεζόν αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε υγεία και να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Στόχος είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί, όπου ανήκει»!

Κεφάλαιο Αγραπιδάκης: «Legend..»

starovic+roulis

Λίγο πριν τον ευχαριστήσω για αυτήν την κοινωνικού τύπου συνέντευξη, πέρασε από μπροστά μας ο μάνατζερ της ομάδας, Ρούλης Αγραπιδάκης. «Τι λες για τον μάνατζερ;», ρώτησα. «Είναι legend. Όταν κοιτάζεις τα μάτια του, ξέρεις τι λέει η καρδιά του», απάντησε στο καλύτερο φινάλε λίγο πριν το πρώτο σερβίς της Volleyleague!