CHALLENGE CUP

Ταξίδι στο Ευρωπαϊκό όνειρο

Ταξίδι στο Ευρωπαϊκό όνειρο

Ανάλυσε το

Νέα χρυσή σελίδα στο πάνθεον της ιστορία του πρόσθεσε ο Πανναξιακός…  Οι «γαλάζιες» των Κυκλάδων πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους επικράτησαν με 3-0 επί της Μινσκ στη Νάξο και με το 15-10 στο χρυσό σετ σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης προς τους 32 του Τσάλεντζ Καπ….

Μέρα που θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλη στη μνήμη όλων στη Νάξο είναι πλέον η 27η Νοεμβρίου… Μια μεγάλη μέρα που ο Πανναξιακός φρόντισε να γράψει ιστορία και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα των Κυκλάδων σε ένα κατάμεστο γήπεδο γεμάτο παλμό και ένταση, έβγαλε το  πάθος και την αστείρευτη διάθεση των αθλητριών του φθάνοντας σε μια ιστορική πρόκριση απέναντι στην Μίνσκ από την Λευκορωσία.

Τα «κορίτσια» του Ζόραν Κόβαζιτς αν και αουτσάϊντερ κατάφεραν να ρίξουν στο καναβάτσο την Μίνσκ και να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στους 32 της διοργάνωσης και να στήσουν ένα απίστευτο γλέντι σε όλη τη Νάξο.

Με κορυφαία την Τσβετάνοβα που είχε 31 πόντους και με όπλο τους το καλό σερβίς που τις απέφερε 9 άσους,δημιούργησαν ρήγμα στην υποδοχή της Μίνσκ και έτσι απλοποίησαν κατά πολύ το παιχνίδι τους…

Με την υποδοχή να είναι υποδειγματική, την επίθεση να είναι ασταμάτητη οι γηπεδούχες φρόντισαν να αποκτήσουν από νωρίς το προβάδισμα στο πρώτο σετ και με το 25-19 να κάνουν το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Μίνσκ προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και μάλιστα να προηγείται από το 8-9 έως και το 17-18. Ωστόσο δεν υπολόγιζε την ψυχή και το πάθος των «γαλάζιων» της Νάξου που με ένα μικρό σερί έφθασαν στο 21-19. Οι Λευκορωσίδες μείωσαν σε 21-20 όμως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έμειναν κοντά στον Πανναξιακό ο οποίος με ένα 4-0 έκανε το 25-20 ξεσηκώνοντας τους φίλους του στο γήπεδο…

Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού με την ψυχολογία υπέρ τους οι γηπεδούχες ξεκίνησαν φουριώζες κάνοντας το 4-0. Οι φιλοξενούμενες παρά το αρχικό σοκ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 και 13-13 όμως ο Πανναξιακός είχε τις λύσεις για να φθάσει στο 16-14 και λίγο αργότερα στο 20-15 για να τελειώσει τον αγώνα στο 25-17 και με το 3-0 να στείλει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Ένα χρυσό σετ που κατέληξε στον Πανναξιακό….  Η ομάδα των Κυκλάδων με κεκτημένη ταχύτητα έκανε το 4-0 και 6-3 και λίγο αργότερα με 10-7… Οι Λευκορωσίδες σε μια απέλπιδα προσπάθεια μείωσαν σε 10-9 όμως ο Πανναξιακός με την Τοτσίδου και το μπλοκ   έκανε το 15-10 στέλνοντας στον 7οουρανό φίλους, παράγοντες και αθλήτριες της ομάδας…

Ένα ιδανικό τέλος που βρήκε τους πάντες στο γήπεδο αγκαλιασμένους και δακρυσμένους να πανηγυρίζουν μια επική ανατροπή πρόκρισης που τους φέρνει στους 32 του Τσάλενετζ  Καπ.

Στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης οι «γαλάζιες» θα αντιμετωπίσουν την ηττημένη ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας μεταξύ Σαγκρέ Νοσατέλ (Ελβετίας) – Μπράνικ Μάριμπορ (Σλοβενίας). Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νάξο στις 10 Δεκεμβρίου και ο επαναληπτικός εκτός έδρας στις 17 του ίδιου μήνα.

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς (Προπονητής Πανναξιακού) : «Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και την πρόκριση μας. Είναι μια ιστορική νίκη για τη Νάξο, τις Κυκλάδες και το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ γενικότερα. Είχαμε σημαντική βοήθεια από τον κόσμο που έδινε ρυθμό με τις φωνές του. Γενικά είχαμε σταθερή απόδοση σε όλο το ματς κι αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στο στόχο μας. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όλους όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε σ’ αυτή την επιτυχία».

Σία Τοτσίδου (Πανναξιακός): «Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την ιστορική βραδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και έτσι θέλουμε να είναι σε κάθε παιχνίδι για να μας δίνει ρυθμό. Νομίζω ότι κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση και το πάθος ξεχείλιζε σε όλη την ομάδα»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 2 (1/1 επ., 1 άσο), Διώτη 12 (11/33 επ., 1 άσο, 27% υπ. – 09% άριστες), Τσέσλιαρ 1 (1 άσο), Τοτσίδου 9 (8/25 επ., 4 μπλοκ, 53% υπ. – 26% άριστες), Εμμανουηλίδου 14 (7/10 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Τσβετάνοβα 31 (29/61 επ., 2 άσοι), Κελεσίδου –λ (45% υπ. – 20% άριστες) / Κιουτσούκη 1 (1 άσο), Γιόβιτς, Πασσιά
Μινχάνκσα (Χούλεβιτς): Γκαλκίνα, Ραχμάν 13 (11/37 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 26% υπ. – 16% άριστες), Σιλαντσίγειβα 13 (13/33 επ., 31% υπ. – 08% άριστες), Μπαρίσεβιτς 11 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Κούτσκο 11 (8/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χαρνάβετς 6 (3/8 επ., 3 μπλοκ), Μαρκουσκάγια –λ (35% υπ. – 14% άριστες) / Τουπίκινα, Κανάνοβιτς, Σεβτσένκο