ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τέλος ο «Πέπε» από το Φοίνικα: «Σκέφτονται το πρωτάθλημα και όχι την υγεία των αθλητών» (φωτ.)

Τέλος ο «Πέπε» από το Φοίνικα: «Σκέφτονται το πρωτάθλημα και όχι την υγεία των αθλητών» (φωτ.)

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι επαναπατρισμού του μέχρι πρότινος διαγώνιου του Φοίνικα Σύρου, Πέπε Γκονζάλες και της οικογένειάς του με προορισμό την Αργεντινή.

Μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του και με παράπονο ότι δεν τον αποχαιρέτησε κανείς… ο «εκρηκτικός» άσος μίλησε αποκλειστικά στο Volleyplanet.gr εφ όλης της ύλης. Αυτά που μας είπε ή καλύτερα που μας έγραψε από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται καραντίνα, θα συζητηθούν!

Άλλωστε, είναι ο πρώτος αθλητής που καυτηριάζει την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, τη στάση της διοίκησης του Φοίνικα να ψηφίσει υπέρ για να παιχτεί ο τίτλος του πρωταθλήματος, στηλιτεύοντας τη στάση της Volleyleague που αποφάσισε  να γίνουν αγώνες όταν σε όλο τον κόσμο ακυρώθηκε η σεζόν!

foinikas_1

Από ότι καταλαβαίνω, η απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε βρίσκει αντίθετο. Θες να εξηγήσεις το λόγο;

«Δεν συμφωνώ με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τον αθλητισμό, η προτεραιότητα είναι η υγεία και η οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο ακύρωσαν τις σεζόν και η Ελλάδα είναι η μόνη που θέλησε να συνεχίσει»!

Γνώριζαν στη Σύρο ότι δεν είχες σκοπό να μείνεις για να αγωνιστείς;

«Ναι. Μίλησα αρκετές φορές με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Του ανέφερα ότι τα σύνορα της Αργεντινής θα έκλειναν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και αν η πρεσβεία κατάφερε να μας βάλει στη λίστα μιας πτήσης επαναπατρισμού, έπρεπε να φύγω γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να έχω άλλη ευκαιρία όπως αυτή να επιστρέψω στη χώρα μου»!

Με δεδομένη την αποχώρησή σου και μια πιθανή «αποδυνάμωση» γιατί θεωρείς ότι ο Φοίνικας ήταν υπέρμαχος να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι η Σύρος ψήφισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος γιατί γνωρίζει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα αγωνιστούν πλήρεις. Όπως είπα και πριν, όλοι σκέφτονται την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές χωρίς να σκέφτονται την υγεία των παικτών».

Πίστευες ότι θα ανανέωνες με την ομάδα τη συνεργασία σου για την επόμενη σεζόν;

«Πριν από αυτήν την κατάσταση, υπήρχαν καλές προθέσεις πιθανής ανανέωσης για την επόμενη σεζόν».

Τηρουμένων των συνθηκών, τι προβλέπεις για τους ημιτελικούς και τους τελικούς του πρωταθλήματος;

«Θα είναι παιχνίδια μόνο για να έχουν πρωταθλητή στα χαρτιά. Δεν θα είναι πραγματικός πρωταθλητής γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων της».

Σε ποιο πρωτάθλημα θα σε δούμε τη νέα σεζόν;

«Την επόμενη σεζόν δεν ξέρω ακριβώς. Ο μάνατζέρ μου βρίσκεται ήδη σε επαφή με πιθανές ομάδες. Αυτές τις μέρες νομίζω ότι κάτι θα συμβεί».

Και μιας και η εποχή ανήκει στον κορονοϊό. Τι συνάντησες στην πατρίδα σου;

«Τώρα στην Αργεντινή, ειδικά στο Μπουένος Άιρες, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις Covid19. Στην πόλη μου δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές. Μετά από σχεδόν 4 ημέρες ταξιδιού καταφέραμε να φτάσουμε και τώρα είμαστε σε καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο. Αμέσως μετά μπορούμε να πάμε σπίτι»!

Τι μένει στο φινάλε για τον… Πέπε;

«Θέλω να πω ότι η Σύρος είναι ένα όμορφο νησί, αλλά την τελευταία φορά ο σύλλογος δεν συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά. Έφυγα την Τετάρτη στις 27 το βράδυ με τον γιο και τη γυναίκα μου και 6 αποσκευές. Ο σύλλογος όχι μόνο δεν με συνόδευσε στο Ferry, όπως κάνει κάθε σύλλογος που λειτουργεί επαγγελματικά, αλλά περιμένω επίσης μια απάντηση για την πληρωμή των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στη σύμβαση μου».

aposkeyes1