ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Θα γλιτώναμε το 70% των μισθών»

«Θα γλιτώναμε το 70% των μισθών»

Λίγες μέρες μετά το δριμύ κατηγορώ του Ντόχερτι κατά της διοίκησης του Άρη, ο Κώστας Χαριτωνίδης εξέφρασε την πικρία του για τα όσα συμβαίνουν στο βόλεϊ και επέρριψε ευθύνες για λάθος χειρισμούς στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει το 70% των μισθών των παικτών.

Ο Κώστας Χαριτωνίδης είναι ένας άνθρωπος του βόλεϊ που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σημαντικότερη επιτυχία του Άρη, την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου του και τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «κίτρινους» από διάφορα σημαντικά πόστα. Είναι εκείνος που, χωρίς να έχει θεσμικό ή έμμισθο ρόλο στην ομάδα, με δικές του πρωτοβουλίες εξασφάλισε πέρα από τη σίτιση 5-6 αθλητών, την σπουδαία  χορηγία των 100.000 ευρώ της ΔΕΦΑ.

Ωστόσο μιλώντας μεταξύ άλλων στο Volleyplanet, πέρα από τις ευθύνες που καταλόγισε στη διοίκηση, εξέφρασε και την πικρία του για τις σοβαρότατες καταγγελίες του Αμερικανού Ντόχερτι για απάνθρωπες συνθήκες αντιμετώπισης του από τους ανθρώπους του συλλόγου, που έπληξαν όχι μόνο το κύρος του ιστορικού σωματείου, αλλά και του αθλήματος.

«Δεν μου αρέσει, ως άνθρωπος του βόλεϊ να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Τον αθλητή πρέπει να τον σέβεσαι και πόσο μάλλον έναν ξένο αθλητή, που έρχεται να αγωνιστεί σε μία χώρα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Και για τον Άρη όμως να μην επρόκειτο, θα με “πονούσε” εξίσου το ίδιο. Γιατί  εδώ και χρόνια ως άνθρωπος του χώρου, όταν βγαίνω έξω και μιλάω με προπονητές, παράγοντες και βλέπω μία δυσπιστία και απαξίωση για το ελληνικό πρωτάθλημα, με πληγώνει βαθύτατα…» τόνισε ο τεχνικός, που αρκετές φορές έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε αποφάσεις της διοίκησης του Άρη.

Θα’ πρέπε να έχουν γίνει τα ελάχιστα

Όπως στην αρχή της χρονιάς, όταν υπήρχε ως  σκέψη, να μην κατεβάσει ομάδα ο Άρης στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που τελικά έγινε, έστω και αν -σύμφωνα με πηγές του Volleyplanet- το αρχικό μπάτζετ που προτάθηκε για το “στήσιμο” της ομάδας θύμιζε μάλλον… κακόγουστη φάρσα, αφού δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ.

«Μέχρι πέρυσι το βόλεϊ υπήρχε η σκέψη στον Άρη να μην κατέβει στο Volleyleague. Δώσαμε αγώνα, φέραμε έναν χορηγό και τελευταία στιγμή μετά από υπερπροσπάθεια «στήσαμε» και ομάδα. Με ένα καλό κλίμα πιστεύω πως η ομάδα, χωρίς υπερβολές, θα μπορούσε να διεκδικήσει και τετράδα. Το λέω αυτό γιατί θεωρώ πως όλα σε μία ομάδα ξεκινάνε από το καλό κλίμα και τις καλές σχέσεις. Ασήμαντα πράγματα, τύπου δεν βρήκαμε σπίτι για τον παίκτη η κάποια άλλα που αποκάλυψε ο Κόνορ (σ.σ. Ντόχερτι) ήταν τα ελάχιστα που θα έπρεπε να γίνουν και θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί όλα αυτά τα προβλήματα από νωρίς.

ARIS-NTOXERTI-2015

Τι έφταιξε όμως και το καλό κλίμα που υπήρχε στους “κίτρινους”, ιδιαίτερα μετά τον εντυπωσιακό αποκλεισμό του πανίσχυρου ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ, εξελίχθηκε μέρα με τη μέρα σε… στραβό, με αποτέλεσμα, όπως λέει και η παροιμία “να το φάει και ο… γάιδαρος”;

«Το μόνο που χρειάζονταν για αυτό ήταν μία διοίκηση που να κινεί σωστά τα νήματα… Δυστυχώς αυτό, πέρα από την αγάπη που υπάρχει για τον σύλλογο, δεν έγινε αυτό από το καλοκαίρι! Ο πρόεδρος σε μία ομάδα χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα. Πρέπει να βάζει κάποια λεφτά, να κάνει σωστή διαχείριση των καταστάσεων, δεν είναι απλά τα πράγματα. Και μένα μου είχαν προτείνει το καλοκαίρι να αναλάβω το ΤΑΠ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο από αυτά που έκανα.

Δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω πχ 1000 ευρώ, όταν όμως έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιο μικρότερο ποσό, πχ 100 ευρώ το βάζω» δήλωσε ο Κώστας Χαριτωνίδης, που και στο πρόσφατο παρελθόν έχει έρθει σε κόντρα με τους διοικούντες, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα και ως «άχρηστη».

«Εδώ λοιπόν φέτος χρειαζόταν μία διοίκηση που να κρατά και να λύνει αυτά τα μικρά προβλήματα. Γιατί πολλές φορές, όταν παίρνεις έναν ξένο παίκτη, αν πχ το πλυντήριο που’ του χεις πάρει πχ δεν το’ χεις συνδέσει για να δουλεύει ή αν δεν φτιάξεις κάποιες βλάβες που υπάρχουν στο σπίτι, χαλάει η ψυχολογία του και δεν έχει τη διάθεση να παίξει. Δυστυχώς αυτά τα μικροπράγματα δεν έγιναν, λόγω της απειρίας των διοικούντων, θέλανε οι άνθρωποι να βοηθήσουν, αλλά η απειρία που είχαν, τα… χάλασε!”

Ακόμη κι έτσι όμως, τα πράγματα στον Άρη θα μπορούσαν να κυλάνε πιο στρωτά, αφού αυτό που τίναξε τον οικονομικό σχεδιασμό της διοίκησης στον αέρα, όσον αφορά στις μισθοδοσίες των αθλητών ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ η πρόσφατη απόφαση κατάσχεσης περισσότερων από των μισών χρημάτων της χορηγίας του ΔΕΦΑ, για την πληρωμή παλιότερων παικτών του Άρη (σ.σ Μπαρούτοφ, Σάμαρτζιτς, Τζελάτης). Που και εδώ όμως οι διοικούντες του Άρη θα μπορούσαν με σωστό χειρισμό να γλυτώσουν το 70% των χρημάτων των παικτών!

xaritonidis, petroglou_mpampalioutas

«Για δυο μέρες, χάσαμε 45.000 ευρώ, από τα οποία τα παιδιά θα μπορούσανε να είχανε πληρωθεί το 70 % των μισθών τους. Μιλάω για την κατάσχεση που έκαναν παλιοί παίκτες της ομάδας από τη χορηγία της ΔΕΦΑ. Γιατί στην ουσία δεν ήταν μόνο 45.000, αφού εμείς χάσαμε 65.000.

Γιατί πχ στον Αινεία (σ.σ. Τζελάτης) ο Άρης δεν χρωστούσε 26.000, αλλά 18.000 και τα υπόλοιπα χρήματα ήταν από προσαυξήσεις και τόκους. Σε έναν παίκτη λοιπόν που χρωστάς 18.000 σε δύο χρόνια μπορείς αν του προτείνεις έναν σωστό διακανονισμό να τακτοποιήσεις την οφειλή πολύ πιο οικονομικά. Εμείς λοιπόν χάσαμε πολλά χρήματα έτσι…» τόνισε ο Κώστας Χαριτωνίδης ο οποίος αναφερόμενος τέλος στην σημερινή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τις αποχές από τις προπονήσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα  τόνισε:

«Ό,τι και να συμβαίνει έχω πει στα παιδιά κατ’ επανάληψιν…. Όταν μπαίνετε μέσα στο γήπεδο, πρέπει να παίζετε. Οι νίκες είναι αυτές που σας κρατάνε ζωντανούς και εσάς και την ομάδα. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να διεκδικήσεις και να ζητήσεις κάτι καλύτερο…»