ΔΙΕΘΝΗ

Θέλει μία νίκη για ντάμπλ η Χαντάβα

Θέλει μία νίκη για ντάμπλ η Χαντάβα

Μοιρασμένες είναι οι νίκες για δύο φιναλίστ ομάδες στους δύο πρώτους τελικούς του γυναικείου πρωταθλήματος της Ρουμανίας, για δευτερη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στην πρωταθλήτρια, Άλμπα Μπλάι και την CSM Ταργκοβίστε της διεθνούς άσου μας, Ευαγγελίας Χαντάβα, που απέχει μία νίκη από το νταμπλ.

Η σειρά των φετινών τελικών ξεκίνησε στην Τρανσυλβανία την περασμένη Πέμπτη με ιδανικό τρόπο για τις Κυπελλούχες Ρουμανίας, καθώς η ομάδα του Ζόραν Τέρζιτς κατάφερε με 3-2 (25-23, 25-21, 19-25, 19-25, 15-13) σετ να κάνει το “break” για δεύτερη φορά φέτος (σ.σ η 1η στην κανονική περίοδο) και έστω και στα σημεία να πάρει προβάδισμα με 1-0 νίκες.

Την επομένη όμως, η πρωταθλήτρια ομάδα της πρώην άσου του Ολυμπιακού, Μποσκάτσι, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της και με 3-0 (25-20, 25-19, 25-23) ισοφάρισε σε συνοπτικές διαδικασίες σε 1-1 τις νίκες.

Πλέον όμως το πλεονέκτημα βρίσκεται στα χέρια της ομάδας της Χαντάβα, καθώς η σειρά των τελικών για τα επόμενα δύο ματς μεταφέρατι στην Ταργκόβιστε, όπου η Χαντάβα χρειάζεται μία νίκη στα δυο προσεχή ματς μπροστά στο κοινό της 28/4 & 29/4 για να πανηγυρίσει το νταμπλ. Σε περίπτωση που χρειαστεί και 5ος τελικός για την ανάδειξη της φετινής πρωταθλήτριας θα διεξαχθεί στις 5/5 στην στην πόλη Μπλάι της Τρανσυλβανίας.