ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Θέλουμε κούπα στο «σπίτι» μας» (φωτό)

«Θέλουμε κούπα στο «σπίτι» μας» (φωτό)

Γέννημα-θρέμμα Συριανή, η Άντζελα Βαμαβακούση με την γλυκύτητα και την αγάπη της για τον Φοίνικα Σύρου θα μπορούσε κάλλιστα όλα αυτά τα χρόνια να είναι και η … μασκότ των “Πειρατών”. Ο πατέρας της και και νυν team manager της ομάδας, Μανόλης Βαμβακούσης που την έχανε, που την έβρισκε, από εννιά χρονών ήταν με μια μπάλα βόλεϊ στα χέρια στην α’ αίθουσα του «Δ. Βικέλας» ή στις κερκίδες, χειροκροτώντας την αγαπημένη της ομάδα.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν από το σερβίς του φαίναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών για πρώτη φορά στο… σπίτι της η πρώην “Πειρατίνα” και νυν λίμπερο του Παναθηναϊκού εξήγησε στο Volleyplanet πως έχει ένα λόγο παραπάνω από τους υπόλοιπους συμπολίτες της να εύχεται την επιτυχία της διοργάνωσης και την πρώτη φετινή «κούπα» του Φοίνικα Σύρου.

vamavakoysi_angela_foinikas
«Στη Σύρο το φάιναλ φορ αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τον κόσμο καθώς η ομάδα της καρδιάς των νησιωτών βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου για την φετινή χρονιά ! Όλοι προσπαθούν να συμβάλλουν προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούν για μία άψογη διοργάνωση. Πλέον μετράνε αντίστροφα τις ώρες για να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο όνειρο πολλών χρόνων. Να δουν τον Φοίνικα στην κορυφή. Κάτι που παρά την κατάκτηση του Legaue Cup του 2011, έχει αφήσει μία πικρία τα προηγούμενα χρόνια, τόσο με το περσινό χαμένο League Cup στην Αλεξανδρούπολη, όσο κυρίως ένα χρόνο αργότερα στα τελικά πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, μια σειρά τελικών που δεν τελείωσε ποτε! Ο Φοίνικας λοιπόν ενώ έφτανε πάντα στην πηγή, ποτέ τελικά δεν έπινε νερό! Αυτό τώρα ονειρεύονται όλοι οι Συριανοί. Να σηκώσουν την κούπα μέσα στο σπίτι τους!» τόνισε με ενθουσιασμό η αξιαγάπητη Άντζελα από την Ερμούπολη, που εδώ και λίγες ώρες ζει και αναπνέει για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

foinikas

Πέρασε… ξυστά από το έμφραγμα

Όσο να λένε πάντως παίκτες και προπονητές, για να διώξουν από πάνω τους το άγχος ότι σε τέτοια ματς δεν μετράνε έδρες και κόσμος, το κοινό του Φοίνικα Σύρου έχει αποδείξει πολλάκις, πως έχει τη δύναμη, να ωθήσει την ομάδα του στην διάκριση, όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια στους επεισοδιακούς τελικούς της Volleyleague με τον Ηρακλή ή παλιότερα στο League Cup. Άραγε μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτά τα ματς Κύπελλου;

No 586951
«Νομίζω ότι ο κόσμος στη Σύρο αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο όλες αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και δεν τις ξεχωρίζει πράγμα που σημαίνει πως η… ανατριχιαστική ατμόσφαιρα παραμένει ολόιδια σε κάθε αγώνα του «Δ. Βικέλας», με την καρδιά όλων να χτυπά στο ρυθμό των παιχνιδιών» υποστήριξε η νεαρή νηπιαγωγός.

vamvakoysi_palioportas_n
Καλώς η κακώς όμως όλες οι καρδιές δε μπορούν να χτυπάνε το ίδιο. Ειδικά όταν εδώ και χρόνια είσαι τόσο “δεμένενος” με την ομάδα, την λατρεύεις,  “πονάς’ σε κάθε άσχημο αποτέλεσμα και την υπηρετείς πιστά, έχοντας αφιερώσει για αυτή ένα σημαντικό χώρο στην καρδιά σου, όπως ο πατέρας της Άντζελας, Μανόλης Βαμβακούσης, που πολλές φορές λόγω της συγκίνησης και της έντασης των αγώνων, τα χτυποκάρδια είναι τόσο δυνατά, που για να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς χρειάζεται όχι μόνο νίκη που θα «χρυσώσει» το χάπι, αλλά και κάποια φαρμακευτική συνταγή!

559196_4005396014872_780527196_n

«Η αλήθεια είναι πως ο μπαμπάς μου είναι πολύ απορροφημένος από την ομάδα… Τόσο πολύ που αρκετές φορές του κάνω παράπονα γιατί συνεχώς ασχολείται και αγχώνεται γι’ αυτήν, παραμελώντας, τις ανησυχίες των άλλων. Αφιερώνει όλη την μέρα του στην ομάδα και εκτός από αυτό την «πονάει» πραγματικά. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει άλλο άτομο να νιώθει έτσι για ομάδα. Ένα πράγμα θα σας πω… Έπειτα από μία ήττα στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που κόντευε να πάθει έμφραγμα και από τότε ξεκίνησε χάπια για την καρδιά. Όπως καταλαβάινετε λοιπόν η πορεία της ομάδας επηρεάζει πολλές φορές ολόκληρη την οικογένεια αλλά και το κλίμα μέσα στο σπίτι» επεσήμανε στο Volleyplanet η κόρη του Μανόλη Βαμβακούση, που μαζί του υποδέχθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Νικολά Μιγιαϊλοβιτς.

peiratina_vamvakoysi_angela

Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύει ότι ο σπουδαίος Σέρβος ακραίος μπορεί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Παβλίσεβιτς να οδηγήσει το Φοίνικα στην κορυφή και να χαρίσει πολλές χαρές στο νησί Αρχής γενομένης μάλιστα από αύριο…

«Ο Νικολά ήρθε στο Φοίνικα για να τον φτάσει ψηλά και θα κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί για να το πετύχει και να προσφέρει αυτή την μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας. Έχει μάθει να είναι μαχητής, να κερδίζει και να είναι στην κορυφή και αυτό θα κάνει και τώρα. Εξάλλου κάτι τέτοιο μας το έχει αποδείξει πολλάκις, οπότε το μόνο που περιμένουμε από εκείνον είναι η επιβεβαίωση» λέει η πρώην αθλήτρια του Φοίνικα συμπληρώνοντας για τον Μιγιαϊλοβιτς, πως είναι ένα πρόσωπο πολύ αγαπητό από τον κόσμο της Σύρου και φυσικά άπαντες περιμένουν πολλά από εκείνον.

foinikas_orestiada-2015|

Λάθη, πάθος, καρδιά γέρνουν την πλάστιγγα της νίκη

Η ώρα της αλήθειας λοιπόν για τους 4 μονομάχους του Κυπέλλου, Φοίνικα Σύρου, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Κηφισιά έφτασε και όπως πλέον ήρθε η ώρα για τα τελευταία προγνωστικά. Κάτι που για την Άντζελα Βαμβακούση τουλάχιστον είναι πάρα πολύ δύσκολο, όσο κι αν μέσα της εύχεται να μείνει το Κύπελλο στο νησί της.

Proponisi-Finika

«Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και με ποιοτικούς παίκτες. Θα ήταν δύσκολο να προβλέψω κάτι, καθώς και τα ίδια αποτελέσματα των αγώνων του πρωταθλήματος μαρτυρούν πως οι ομάδες είναι ισοδύναμες και τα αποτελέσματα αναπάντεχα και αμφίρροπα. Κάθε ομάδα έχει τα δυνατά της σημεία στα οποία ποντάρει και με αυτά θα θελήσει να κερδίσει τους αντάξιους αντιπάλους της. Όσο λοιπόν κοινότοπο και αν ακουστεί θεωρώ ότι τα παιχνίδια θα κριθούν στο ποιός θα κάνει τα λιγότερα λάθη , στο ποιά ομάδα θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και στο ποιά μέσα στο γήπεδο θα έχει περισσότερο πάθος, καρδιά και ψυχή για τη νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου».