CHALLENGE CUP

Τιμή σε έναν θρύλο (photos & video)

Τιμή σε έναν θρύλο (photos & video)

Στο κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου η διοίκηση του Πανναξιακού τίμησε χθες το «τοτέμ» του παγκόσμιου βόλεϊ, τον 77χρονο «στρατηγό» της ρωσικής ομάδας, Νικoλάι Καρπόλ, όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό video του Volleyplanet.

Μπορεί πολλοί να μη συμφωνούν με την “σιδερένια” πειθαρχία, τη στρατιωτική φιλοσοφία, το βλοσυρό ύφος, την εξαντλητική προπόνηση, την άκομψη συνήθως συμπεριφορά και τις φωνές προς τις αθλήτριές του, ωστόσο άπαντες αναγνωρίζουν την αξία του θρυλικού Καρπόλ, του ανθρώπου που φιγουράρει από το 2009 στο Hall of Fame του αθλήματος και καθιέρωσε επί σειρά ετών τη Ρωσία μεταξύ των κορυφαίων δυνάμεων του κόσμου.

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις της «Αρκούδας που ουρλιάζει» όπως αποδίδεται στα ελληνικά το παρατσούκλι του Καρπόλ, «Τhe Howling Bear» ” δεν προσβάλλω ποτέ τις παίκτριες, αλλά δίνω μόνο τεχνικές συμβουλές”. Επίσης ο προπονητής  με τις περισσότερες συμμετοχές σε Εθνικές ομάδες, με δεύτερο το δικό μας, Τάκη Φλώρο, τονίζει ότι «ποτέ κάποιος θεατής δεν έφυγε από ένα γήπεδο, λόγω των φωνών του, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει γήπεδα λόγω των κακών αγώνων και των άσχημων εμφανίσεων των ομάδων τους».

mikhail_nikolai_karpol  karpol 2jpg  karpol 1

Ο γεννημένος το 1938 στην Μπρέζνιτσα της Πολωνίας, Νικολάι Βασίλιεβιτς Καρπόλ, όπως είναι το πλήρες όνομά του προπονητή, που έχει τιμηθεί πολλάκις με μετάλλια-παράσημα για την αφοσίωσή του στο βόλεϊ και τις αναρίθμητες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις, βραβεύτηκε χθες από τη διοίκηση του Πανναξιακού, όπως θα δείτε στο αποκλειστικό video του Volleyplanet.

loyloydiajpg

Χαρακτήρα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας

Πριν την έναρξη του α’ αγώνα των «8» του Challenge Cup στη Νάξο, ο Γενικός Αρχηγός του μοναδικού πλέον εκπροσώπου του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ της στην Ευρώπη, Βιτζηλαίος, πρόσφερε μία ανθοδέσμη στον «στρατηγό της Ουραλόσκα. Το κοινό όρθιο χειροκρότησε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου βόλεϊ, ενώ οι φίλαθλοι τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες και με τα κινητά τους απαθανάτισαν σε βίντεο αυτές τις μοναδικές στιγμές για την ιστορία του συλλόγου.

pannaxiakos_dora

Ενός συλλόγου που με αυτή την τιμητική κίνηση της διοίκησης έδειξε πως ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες του αθλήματος και μολονότι η ομάδα της Νάξου είναι «σταχτοπούτα» στα ευρωπαϊκά σαλόνια, φαίνεται πως το νησί  “ζει και να αναπνέει” για το βόλεϊ. Εξάλλου η σκηνή των αθλητριών του Ατάνας Πετρόφ να δίνουν στις αντιπάλους τους σακούλες με αναμνηστικά δώρα, όταν συνήθως άλλες ομάδες ανταλλάζουν σημαιάκια, δείχνει με πόση σοβαρότητα, αλλά και συνέπεια αντιμετώπιζουν το θεσμό αλλά και την αντίπαλο οι άνθρωποι του Πανναξιακού.

Ένα ακόμη “παράσημο” για Βιτζηλαίο

Χαρακτηριστικό αυτής της βολεϊκής νοοτροπίας ευρωπαϊκής πλέον ομάδας είναι και τα λόγια που «ανέβασε» στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, o team manager της γυναικείας ομάδας του Πανναξιακού, Δημήτρης Βιτζηλαίος. Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν “φύλακας άγγελος” των κοριτσιών του Παναξιακού, καθώς φέτος ακολουθεί την ομαδα σε κάθε αποστολή και φροντίζει, κάνοντας πολλές φορές τα αδύνατα… δυνατά, προκειμένου να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και να μην τους λείψει τίποτε, ώστε να’ ναι αφοσιωμένες μόνο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

dimitris_vitzilaios_pannaxiakos

Photos: Δανάη Κουτελιέρη (https://www.facebook.com/villa.danai.3 )