CHALLENGE CUP

«Το πάλεψε» η παρέα της Κις

«Το πάλεψε» η παρέα της Κις

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους “16” του Challenge Cup γυναικών πραγματοποίησε στην Προύσα η πανίσχυρη Μπούρσα, επικρατώντας με 3-0 (25-12, 25-21, 25-17) του μαχητικού Prestige Απόλλωνα στο α’ από τα δύο ματς της διοργάνωσης επί τουρκικού εδάφους. Αύριο στις 17.00 στο “Cengiz Göllü” ο επαναληπτικός.

Με εξαίρεση το α’ σετ, όπου η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύθηκε το “μουδιασμένο” ξεκίνημα των νταμπλούχων της Κύπρου, η ομάδα από τη Λεμεσό, με τη συμπαράσταση των φίλων της,  προσπάθησε να “κοιτάξει στα μάτια” την τουρκική κάτοχο του τίτλου και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού στο ίδιο γήπεδο.

Στο 2ο σετ οι “Αμαζόνες” σαφώς βελτιωμένες και συγκεντρωμένες σε σχέση με το κακό ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 6-8 και 17-19 αλλά ο “γαλαξίας” αστεριών της Μπούρσα εκμεταλλεύτηκε τα αντίπαλα λάθη και πετυχαίνοντας την ανατροπή ζευγάρωσε τα κερδισμένα της σετ με 25-21, 2-0.

“Με την πλάτη στον τοίχο” η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη έκανε την ύστατη προσπάθεια για να μείνει “ζωντανή” στο ματς και με καλό μπλοκ προηγήθηκε με 8-7 στις αρχές του 3ου σετ. Στη συνέχεια όμως η αρμάδα του Ντράγκαν Νέσιτς με εκπληκτικό σερβίς και αποτελεσματική επίθεση επέβαλλε το ρυθμό της και μετά το εις βάρος της 18-16 η παρέα της Κάταλιν Κις, ξέμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Τουρκάλες να φτάσουν στο 25-17 και στη νίκη με 3-0.

Ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων το γεγονός ότι για την Μπούρσα είχαν διψήφιο αριθμό πόντων τέσσερις παίκτριες , Ντα Σίλβα, Γκιουλέρ (13π), Σόρογλου (12π), Νίκολιτς (10π), ενώ για τον Prestige Απόλλων από 8 πόντους έκαστη πέτυχαν οι Κις, Χούντιμα και Ζακχαίου.

Στον αυριανό επαναληπτικό στη  σάλα “Cengiz Göllü” α’ διαιτητής θα είναι η Ειρήνη Μουλά, που στο α’ ματς εκτέλεσε χρέη β’ διαιτητή, με άρχοντα του αγώνα τον Αζέρο, Χατζίγιεφ.