Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με τον Πρόεδρο… βοηθό και δύο «αιωνίους» η Κούβα!

Με τον Πρόεδρο… βοηθό και δύο «αιωνίους» η Κούβα!

Με δύο από τα νέα αστέρια της Volleyleague και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ σε ρόλο… βοηθού προπονητή θα αγωνιστεί με σύνθεση ανάγκης η Κούβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 στερούμενη των πολύτιμων υπηρεσιών 6 βασικών διεθνών, που φέρονται ως ύποπτοι βιασμού και κρατούνται στις φινλανδικές φυλακές.

Στη “σκιά” λοιπόν του σεξουαλικού σκανδάλου του Τάμπερε η Κούβα ανακοίνωσε την ολυμπιακή αποστολή, που με πολλά “νέα πρόσωπα” έπειτα από το πρόσφατο  έντονο… λίφτινγκ της Ομοσπονδίας  θα κυνηγήσει στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο ξανά έπειτα από 14 χρόνια την Ολυμπιακή διάκριση.

Εκτός των διεθνών νεοπαοκτηθέντων άσων του Ολυμπιακού (Οσόρια) και Παναθηναϊκού (Μελγκαρέχο), αλλά και του πρωταθλητή του ΠΑΟΚ, Χιμένες , το εντυπωσιακό είναι πως χρέη team manager της αποστολής έχει αναλάβει ο Νο 1 άνδρας του Κουβανικού Βόλεϊ, Άριελ Σάϊνθ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που έχει δηλωθεί και ως βοηθός του νέου τεχνικού, Νίκολας Βίβες θα βρίσκεται στον πάγκο μαζί με τον γιατρό της ομάδας, που μαζί με άλλους συνολικά 100 διεθνείς άλλων αθλημάτων όπως σκοποβολή, ποδηλασία, γυμναστική κ.α βρίσκεται ήδη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet από το “νησί” που δεν έχει συνέλθει ακόμη από την υπόθεση του σεξουαλικού σκανδάλου στη Φινλανδία, σκοπός του κ. Σάινθ είναι δια της παρουσίας του είναι να δείξει το κύρος και τη σοβαρότητα της μοναδικής αποστολής ομαδικού αθλήματος στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, αλλά και να στείλει το μήνυμα σε κάθε άθλητή πως δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί ξανά το απειροελάχιστο κρούσμα απειθαρχίας.

Αναλυτικά η ολυμπιακή αποστολή της Κούβας στο Ρίο

Πασαδόροι: Yosvany González,  Adrian Goide

Ακραίοι: Javier Jimenez (ΠΑΟΚ), Osniel Melgarejo (Παναθηναϊκός), Miguel Angel, Mario Rivera

Κεντρικοί: Livan Osoria (Ολυμπιακός), Javier Concepcion, Darien Ferrer

Διαγώνιος: Osniel Rendon

Λίμπερο: Yonder García, Reinier Rojas.

Προπονητής: Nicolas Vives Coffigny

Β’ Προπονητής-Team Manager: Ariel Sainz Rodriguez

Γιατρός: Antonio Jose Iznaga Dapresa

Παράλληλα όμως με το κοντινό Ρίο ντε Τζανέιρο το μυαλό όλων στην Κούβα βρίσκεται και πέρα από τον Ατλαντικό στο μακρινό Τάμπερε της Φινλανδίας όπου παραμένουν εδώ και 24 μέρες προφυλακισμένοι στο αστυνομικό τμήμα 6 διεθνείς άσοι. Οι Άλμπο, Κάλβο, Άμπραχαμ, Σόσα, Ουριάρτε, Σεπέδα σύμφωνα με πηγές του Volleyplanet περιμένουν την προσεχή Παρασκευή 30/7 ή να τους απαγγελθούν κατηγορίες ή να αφεθούν ελεύθεροι, μετά και τα τεστ DNA που έγιναν, καθώς συμπληρώθηκαν 24 μέρες από την στιγμή που τους συνέλαβαν ως υπόπτους για βιασμό.

Η Κούβα αγωνίζεται στο Β’ Γκρουπ του Ολυμπιακού τουρνουά μαζί με την κάτοχο του τίτλου Ρωσία, Πολωνία, Αργεντινή Αίγυπτο και Ιράν. Πρεμιέρα με Ρωσία στις 7/8 20.30 τοπική ώρα Ρίο, 8/8 02.30 ώρα Ελλάδας.

Φωτό: juventudrebelde.cu