CHALLENGE CUP

Τουρ κατά CEV και Ολυμπιακού στα γαλλικά δικαστήρια!

Τουρ κατά CEV και Ολυμπιακού στα γαλλικά δικαστήρια!

Στα γαλλικά δικαστήρια στέλνει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Ολυμπιακό η Τουρ, που ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει αμφότερους τους οργανισμούς για την υπόθεση του Βουνεμπαϊνά, ζητώντας ηθική και οικονομική δικαίωση.

Τι κι αν έχουν περάσει μήνες, τι κι αν δεν δικαιώθηκαν ούτε από τη CEV αλλά ούτε και από την FIVB -στην οποία επίσης είχαν κάνει διαμαρτυρία-, οι Γάλλοι φαίνεται να μην τα παρατάνε αναφορικά με την υπόθεση του Βουνεμπαϊνά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας:

Έπειτα από την αδράνεια, αλλά και την άρνηση της CEV να καταδικάσει τις κραυγές με ήχους πιθήκων, αλλά και άλλες διακρίσεις που έγιναν με αποδέκτη τον αθλητή Ναθάν Βουνεμπαϊνά σε πρόσφατο ευρωπαϊκό αγώνα που διεξήχθη στον Πειραιά, η Τουρ -δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων- πιστή στις αξίες που πάντα υπερασπίζεται αποφάσισε να μην μείνει εδώ.

Για να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, η ομάδα μας αποφάσισε να προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη και να μήνυσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αλλά και την ελληνική ομάδα του Ολυμπιακού (η οποία μπροστά στην απουσία κυρώσεων λόγω ελλείψεων επί της διαδικασίας μπορεί να συνεχίζει να αποποιείται την πολύ μεγάλη ευθύνη της) στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Τουρ, ζητώντας τους να “πληρώσουν” για τις πράξεις τους και να λάβει αποζημίωση ηθική και οικονομική που υπέστη από αυτή την αξιοθρήνητη πράξη.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Ναθάν Βουνεμπαϊνά εξακολουθεί να μην έχει λάβει την παραμικρή επίσημη επιστολή απολογίας είτε από την CEV είτε από τον Ολυμπιακό, κάτι που δείχνει την περιφρόνηση τους προς αυτόν τον αθλητή.

Επιπλέον, αυτή η εκκωφαντική σιωπή ηχεί σαν ομολογία και δείχνει τον ελάχιστό σεβασμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για την καταπολέμηση ενάντια στον ρατσισμό.