CHALLENGE CUP

Tρίτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η ρουμανική παρέα της Σκοτ

Tρίτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η ρουμανική παρέα της Σκοτ

Η ρουμανική CSM Volei Alba BLAJ  και η τουρκική Yesilyurt θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο στον τελικό Γυναικών CEV Volleyball Challenge Cup 2021.

Η ρουμάνικη παρέα της Αμερικανίδας πρώην άσου του Ολυμπιακού Σκοτ (5π), αν και βρέθηκε να χάνει από την ουγγρική Κάποσβαρ στο χθεσινό β’ ημιτελικό της  Ουγγαρίας, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της επικρατώντας με 3-1 ( 23-25, 25-18, 27-25, 25-21) σετ των γηπεδούχων, που αν και έγραψε ιστορία, ούσα η πρώτη ουγγρική ομάδα σε ημιτελικά του Challenge Cup, δεν κατάφερε μετά και την ήττα της 3-0 σετ στη Ρουμανία να κάνει το “θαύμα”. Από 18 πόντους για την Κάποσβαρ σημείωσαν οι Κατσένκο και Κλισούρα.

Έτσι οι Ρουμάνες με την Μπατσίου να στέφεται τοπ σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους “σφράγισε” την τρίτη της παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέσα σε τέσσερα χρόνια, αφού ήταν φιναλίστ σε  Champions League και CEV Cup το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Ωστόσο η ρουμανική ομάδα ελπίζει φέτος να μην…. τριτώσει το κακό κόντρα στη τουρκική φιναλίστ Γεσιλούρτ, που χθες όπως και στον α’ “εμφύλιο” ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης επιβλήθηκε με 3-2 (15-25, 26-24, 25-27, 25-19, 25-13) της συμπολίτισσάς της THY, χάρις στους 27 πόντους που πέτυχε η Ρουμάνα  Καρουτάσου.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 33 πόντους αναδείχθηκε η Καρακούρτ των φιλοξενούμενων, που παρά τη χρηματοδότησή της από την Turkish Airlines, δεν κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.