CHALLENGE CUP

Τρίτωσε το κακό με τους «Αετούς»

Τρίτωσε το κακό με τους «Αετούς»

Ανάλυσε το

Παρά το καλό του ξεκίνημα στο α’ ματς των «8» του Challenge Cup στη Λισαβόνα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να διακόψει το νικηφόρο περσινό σερί της Μπενφίκα και γνωρίζοντας με 3-1 (18-25, 25-19, 25-18, 25-19) την τρίτη του ήττα σε ισάριθμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τους Πορτογάλους, καλείται να κάνει την υπέρβαση στον επαναληπτικό του Έβρου για να φτάσει στην πρόκριση.

Με τον Γερμανό Φόγιερ, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του να ξεκινά στο βασικό σχήμα, οι παίκτες του Θανάση Μουστακίδη, σοβαροί και συγκεντρωμένοι κατάφεραν, με πολύ καλή υποδοχή και υποδειγματική ανάπτυξη παιχνιδιού να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους 8-4, 16-10 και με αποτελεσματικότητα σε μπλοκ-άμυνα να πάρουν εύκολα το προβάδισμα 1-0 σετ, με 25-18.

Στο β’ σετ οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μετά το αμφίρροπο ξεκίνημα η Μπενφίκα με επιθετική αιχμή τον Λούκας Γκασπάρ ξέφυγε με 16-12 χάρη στην πίεση από το σερβίς, αλλά και τα αβίαστα λάθη των ΕΒριτών και ισοφάρισε σε 1-1 με 25-18.

Το κερδισμένο σετ και η στήριξη των οπαδών της Μπενφίκα τόνωσε περισσότερο την αυτοπεποίθηση των Λουζιτανών, που παρά την αντίσταση των ακριτών, με ζεστό στην επίθεση τον Φλάβιο Σοάρες προηγήθηκαν με 16-11 και εκμεταλλευόμενοι τα συνεχόμενα λάθη ζευγάρωσαν με 25-18 τα κερδισμένα τους σετ.

Στο τελευταίο σετ οι ακρίτες τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση και το κερδισμένο σετ που θα έστελνε το ματς στο τάι μπρέικ και από την αρχή πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, με τους Πορτογάλους να φτάνουν με βραχεία κεφαλή στο 8-7. Τελικά όμως τα χαμένα σερβίς και τα λάθη του Εθνικού, αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων, που με ανεβασμένο μπλοκ πανηγύρισαν με 25-19 , 3-1 σετ την πολύτιμη νίκη.

Μία επιτυχία, την τρίτη μέσα σε δύο χρόνια για την ομάδα του Ζαρντίμ, που επιτρέπει στους Πορτογάλους να πάνε με άλλον αέρα σε μία εβδομάδα στον επαναληπτικό του Έβρου για να επαναλάβουν την περσινή τους πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Το βέβαιο πάντως είναι πως στην Αλεξανδρούπολη, η ελληνική ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο και να ανατρέψει κάθε δεδομένο, κάτι που ευχόμαστε ασφαλώς να κάνουν τα παιδιά του Θανάση Μουστακίδη και να φανούν συνεπή στο ραντεβού τους με την ιστορία.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλ.): «Είχαμε μια εξαιρετική εκκίνηση στο παιχνίδι αλλά μετά το 1ο σετ δεχθήκαμε πίεση . Η Μπενφίκα ανέβηκε και ήταν καλύτερη σε υποδοχή και σερβίς, ενώ έπαιξε πολύ καλά από το κέντρο. Στη ρεβάνς στην έδρα μας θα έχει δύσκολο βράδυ. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και πιο βελτιωμένοι σε υποδοχή και σερβίς για να έχουμε τύχη. Διατηρούμε όμως τις ελπίδες μας…»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 18-25, 25-19, 25-18, 25-19

Μπενφίκα (Ζαρντίμ): Μπερτασόνι 1, Νταφ 10, Ρέις Λόπες9 , Σίλβα Ρέις 7, Λούκας Γκασπάρ 17, Κόλεφ 3, Φλάβιο Σοάρες 17, λίμπερο ο Κάσας (57%), Γκελίνσκι, Ολιβέιρα, Γιάνες, 

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Κασαμπαλής 2, Φόγιερ 12, Τουράνγιανιν 9, Μιγιαϊλοβιτς 13, Γκιλίν 10, Κιόσης 9, λίμπερο ο Δαρίδης 68%, Ίλιτς 1