ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η «Βασίλισσα Ρούξι» και η «Θεά Βίλκου»

Η «Βασίλισσα Ρούξι» και η «Θεά Βίλκου»

Αποθεωτικά σχόλια για την διαγώνια του ΠΑΟ, Αντριάνα Βίλκου έχει η ρουμανική έκδοση της εφημερίδα Romedia στο διαδίκτυο, όπου φιλοξενεί συνέντευξή της στην οποία χαρακτηρίζει βασίλισσα του ελληνικού βόλεϊ, τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

Με τη τίτλο «η Ρουμάνα θεά Αντριάνα Βίλκου στον Παναθηναϊκό, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει για την τυχαία γνωριμία με την αθλήτρια των «πρασίνων» αλλά και τον… μεσάζοντα Έλληνα φίλαθλο της ομάδας που τον βοήθησε.

Κάνοντας μια αναφορά στο «ποια είναι η Αντριάνα Βίλκου που έχει κλέψει τις καρδιές των Ελλήνων; Γεννήθηκε στην πόλη Κωνστάντζα το 1991, και ερωτεύτηκε το βόλεϊ από τα 12, όπου και ξεκίνησε πολύ καλά από τις μικρές ομάδες. Το 2011 πήγε στην ομώνυμη τοπική ομάδα, το 2012 στην Κραιόβα και το 2013 φεύγει από τη χώρα της με προορισμό την Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας. Για να δεχτεί μια δελεαστική πρόταση από τον Παναθηναϊκό και το 2014 να έρθει στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτος ηγέτης στο πρωτάθλημα, έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Πανναξιακό και η ομάδα ελπίζει στη διεκδίκηση τίτλου»!

Και μετά την εισαγωγή η Βίλκου παίρνει το λόγο για να απαντήσει στο αν είναι δύσκολο κάθε χρόνο να αλλάζει ομάδα ένας αθλητής: «Στο βόλεϊ τα συμβόλαια είναι κάπως έτσι, μονοετή. Κάθε φορά επιλέγω μια ομάδα για το καλύτερο, εκεί όπου θα μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου. Αυτό θέλει προσπάθεια και πολλές αλλαγές. Είναι σημαντικό για μια αθλήτρια να παίζει σε καλές ομάδες και η εμπειρία μου στον Παναθηναϊκό θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Είμαι χαρούμενη και όλα πηγαίνουν τέλεια. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και γιατί όχι να ανανεώσω και το συμβόλαιό μου», δήλωσε η «πράσινη» διαγώνιος.

«Βασίλισσα του ελληνικού βόλεϊ η Ρούξι»

Αναφερόμενη στο γιατί οι περισσότεροι αθλητές του βόλεϊ στη Ρουμανία προτιμούν να μην αγωνίζονται στη χώρα τους, η Βίλκου είπε: «Η ίδια η χώρα δύσκολα το αποδέχεται αυτό. Οι ξένοι παίκτες είναι καλύτεροι από εμάς και πληρώνονται καλύτερα. Υπό αυτές τι συνθήκες όταν έχουμε μια προσφορά επιλέγουμε να φύγουμε και να πάμε στην ομάδα που προσφέρει περισσότερα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο» ενώ σχολιάζοντας και τη στάση των μίντια στους αθλητές που «κυνηγούν το όνειρο στο εξωτερικό, η Αντριάνα ανέφερε: «Οι αθλητές από τη Ρουμανία έχουν μεγαλύτερο σεβασμό και εκτίμηση στο εξωτερικό. Δυστυχώς, ο Τύπος στη Ρουμανία, συνήθως, δεν δημοσιεύει και δεν ασχολείται με τις εμφανίσεις αυτών των αθλητών και πολλές φορές αθλητές είναι πιο αναγνωρίσιμοι στο εξωτερικό και στη Ρουμανία είναι ξένοι! Η απόδειξη σε αυτό ακούει στο όνομα Ρούξι Ντουμιτρέσκου, όπου στην Ελλάδα λατρεύεται και είναι η βασίλισσα του βόλεϊ με μια αναζήτηση στο ίντερνετ μπορείς να βρει πάρα πολλά κείμενα αλλά αντίστοιχα στη Ρουμανία βρίσκεις ελάχιστα»!

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, η Ατριάνα Βίλκου χωρίς ενδοιασμό σχολίασε: «Είμαι εντυπωσιασμένη από τους υποστηρικτές μας, πόσο θερμοί είναι και δεν θέλω να σκεφτώ κανένα ενδεχόμενο να αγωνιζόμαστε η ομάδα και να μην τους έχουμε στο πλευρό μας» ενώ στο κείμενο αναφέρεται η λατρεία των φίλων της ομάδας που όταν τη βλέπουν τις ζητούν αυτόγραφα, φωτογραφίες και την ενθαρρύνουν ενώ φίλαθλος της ομάδας της είπε χαριτολογώντας μέχρι και να τον παντρευτεί!

Η μακροσκελής συνέντευξη ολοκληρώνεται με την ευχή να προσπαθήσει η Βίλκου να κλέψει για χρόνια τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού και να βαδίσει στα… χνάρια της Ρούξι Ντουμιτρέσκου! «Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας μικρός πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων η διαγώνια του Παναθηναϊκού.

Για το τέλος, η σελίδα αναφέρει ότι αξίζει οι συμπατριώτες της Βίλκου που βρίσκονται στην Ελλάδα να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν την Αντριάνα και τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Κυψέλης και για το λόγο αυτό δίνουν μέχρι και τηλέφωνα για λεπτομέρειες προκειμένου να οργανώσουν τη δική τους «μίνι απόβαση» για τα μάτια της και μόνο!