CHALLENGE CUP

Βερόνα: Η «Σταχτοπούτα» που έγινε βασίλισσα (fotos)!

Βερόνα: Η «Σταχτοπούτα» που έγινε βασίλισσα (fotos)!

Στην παρθενική της ευρωπαϊκή παρουσία η ιταλική ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας της πόλης του “Ρωμαίου και Ιουλιέτας”.

Σε αντίθεση με την υπέροχη φράση “star-crossed lovers” (σ.σ εραστές υπό τη δυσμένεια των άστρων, κακότυχοι) που χρησιμοποιεί στον πρόλογό του ομόνυμου έργου του ο Ουίλιαμ Σέξπηρ για τους ίσως μεγαλύτερους εραστές της ιστορίας, το…φλερτ της παθιασμένης πρωτάρας  με την διάκριση δεν αποδείχθηκε καταδικασμένη από τ’ άστρα!

Με το… άστρο του τεχνικού της, Αντρέα Τζιάνι να “φωτίζει” έως το τέλος την πορεία της ομάδας, η Βερόνα, αν και “Σταχτοπούτα” του θεσμού, κατάφερε μέσα στο ρωσικό Νόβι Ουρενγκόι να “γράψει” μία ακόμη ‘λαμπερή” σελίδα στην ιστορίας της.

calzedonia verona 2

Έτσι μετά την εντός έδρας νίκη της 3-2 στον συγκλονιστικό α΄τελικό του Challenge Cup ανδρών επί της Φακέλ, η παρέα του Ούρος Κοβάτσεβιτς (17π) επιβλήθηκε ξανά με 3-2 (25-20, 18-25, 25-20, 21-25, 15-6) σετ και στον εκτός έδρας β’ τελικό και μπήκε στο Πάνθεον” των νικητών του Θεσμού.

Τοπ σκόρερ του αγώνα για την φιναλίστ ομάδα, που μπροστά σε περίπου 700 οπαδούς της δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα ήταν με 21 πόντους ο Βολκόφ, ενώ έναν λίγότερο είχε ο Αμερικανός άσος των Ιταλών θριαμβευτών Σάντερ Λι Τέιλορ, που σταμάτησε στους 20 πόντους.

verona_gianni

Αυτός ήταν ο 26ος ιταλικός τίτλος σε σύνολο 14 ανδρικών ομάδων από τη γειτονική χώρα, που κατέκτησαν το βαρυτιμο τρόπαιο του θεσμού, που άρχισε από τo 1981 με την ονομασία CEV Cup και από το 2008 μετονομάστηκε σε Challenge Cup.

verona_fans

Ένας τίτλος που πέρα από τα μέλη της ιταλικής αποστολής στη Ρωσία, πανηγυρίστηκε ξέφρενα και στην πατρίδα. Στο “Παλαολύμπια” της ιταλικής έδρας εκατοντάδες φίλοι της  ομάδας, παρακολούθησαν τον β’ τελικό μέσα από τις γιγαντοοθόνες που στήθηκαν και στη συνέχεια γιόρτασαν “με την ψυχή” τους μαζί με άλλους συμπολίτες τους την επιτυχία της της ομάδας του Τζιάνι,

Ο Ιταλός προπονητής μάλιστα αφιέρωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο, μετά από την περινή κατάκτηση του  European League, ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας,  στους παίκτες του και σε ολόκληρη την πόλη της Βερόνα.

verona_fans 2verona fans 3

verona_palaolympia

Foto: facebook