ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Βήμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό

Βήμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό

Το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Challenge Cup γυναικών πραγματοποίησε στον Άγιο Θωμά ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε 3-0 του Ερμή Οστάνδης και πλέον στον επαναληπτικό της Τετάρτης στο ίδιο γήπεδο οι «πράσινες» ψάχνουν μόλις δύο σετ προκειμένου να σφραγίσουν την παρουσία τους στην 8άδα της διοργάνωσης.

Με την Στεπανένκο να σταματά στους 15 πόντους και επιθετικές βοήθειες από τις Χαντάβα (12) και Κρος (10), οι “πράσινες” του Απόστολου Οικονομου επικράτησαν 3-0 του Ερμή Οστάνδης και με το τρίποντο έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα εν όψει του αυριανού επαναληπτικού. Εκεί όπου πλέον ο Παναθηναϊκός ψάχνει μόνο δύο σετ για να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά και να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του περιπλάνηση.

Η ομάδα του Βελγίου δεν κατάφερε σε κανένα σετ της αναμέτρησης να είναι ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα οι “πράσινες” να φθάσουν σε μια εύκολη νίκη και να γνωρίσουν την αποθέωση απο τους φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν το γήπεδο παρά την ασυνήθιστη ώρα που πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

Στο πρώτο σετ ο Ερμής Οστάνδης προσπάθησε να δείξει ότι θέλει κάτι απο τον αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχες με το 13-10 απέκτησαν διαφορά και με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν στο 21-14 και λίγο αργότερα στο 25-17 και το 1-0

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμη πιο εύκολο για τις “πράσινες” αφού με τά το 6-4 με συνεχόμενες επιθέσεις και καλές άμυνες, ανέβασε το σκορ στο 18-9 για να έρθει το 25-10 να κάνει το 2-0.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο τρίτο σετ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει σοβαρός κάνοντας το 8-2 και το  16-7, η διαφορά ανέβηκε στο 21-10 για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στο 3-0 με το 25-12.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 17 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και της Οστάνδης προήλθαν από 2 άσσους, 22 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Απόστολος Οικονόμου): Χατζηευστρατιάδου 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Κρος 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Στεπανένκο 15 (10/19 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Γκρόθες 7 (5/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 71% υπ. – 71% άριστες), Παπαφωτίου 2 (2 μπλοκ), Χαντάβα 12 (8/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 53% υπ. – 42% άριστες) / Ρόγκα (λ, 17% υπ. – 0% άριστες), Κωνσταντέλλου, Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 1 (1/5 επ.).

ΟΣΤΑΝΔΗ (Κόεν Ντε Βος): Λέιτς 5 (5/20 επ., 42% υπ. – 42% άριστες), Ζάνσβικ 8 (8/36 επ., 45% υπ. – 45% άριστες), Μπάσνταμ 4 (4/22 επ.), Ντε Λέι 3 (2/4 επ., 1 άσσος), Μίσοτσιτς 2 (1/12 επ., 1 μπλοκ), Γκεσκίρ 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ) / Βάντεν (λ, 48% υπ. – 37% άριστες), Νόμπελ, Γιάκεμιν, Νέιτ 1 (1 άσσος).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Νομίζω σήμερα είχαμε πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επιβάλαμε τον ρυθμό μας. Όταν βλέπεις το γήπεδο να γεμίζει τρεις η ώρα το μεσημέρι, τότε καταλαβαίνεις ότι είσαι υποχρεω΄μένος να παίζεις στις δυνατότητες σου. Αύριο παίζουμε πάλι  με τον ίδιο αντίπαλο και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τα δύο πρώτα σετ για να πάρουμε την πρόκριση και εν συνεχεία να παίξουν και οι υπόλοιπες κοπέλες. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο μπλοκ και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι πήραμε 17 πόντους από μπλοκ σε τρία σετ που είναι ένα πολύ καλό ποσσοστό»

Ντεβός Κοέ (Προπονητής Ερμή Οστάνδης) : «Σήμερα δεν καταφέραμε να δείξουμε αυτό που θα θέλαμε και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την ήττα με αυτό το σκορ. Κάναμε κάλες άμυνες αλλά δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις αφού περιοριστήκαμε από το μπλοκ του αντιπάλου. Θέλω να πω ότι η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και χαρήκαμε πολύ που παίξαμε μπροστά σε αυτό το κοινό. Ελπίζουμε και αύριο να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο και εμείς να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Πέννυ Ρόγκα (Παναθηναϊκός) : «Ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Αύριο θα είναι άλλο παιχνίδι και πρέπει να μπούμε με την ίδια συγκέντρωση. Τα εύσημα ανήκουν στις συμπαίκτριές μου και το σταφ που διάβασε καλά τον αντίπαλό μας. Αύριο θα παίξουν καλύτερα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμες να τις αντιμετωπίσουμε».