ΔΙΕΘΝΗ

Βρήκε… πελάτισσες απ’ το Μπακού!

Βρήκε… πελάτισσες απ’ το Μπακού!

Μία θετική παράδοση κόντρα στις ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν “χτίζει” στο SCHARRena της Στουτγκάρδης η αήττητη γερμανική Allianz MTV.

Η αρχή έγινε την 4η αγωνιστική του Ά ομίλου όπου κόντρα στην πανίσχυρη Λοκομοτίβ Μπακού η “πρωτάρα” ομάδα του Έλληνα β’ τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου “έγραψε ιστορία” στη διοργάνωση πανηγυρίζοντας με 3-1 την παρθενική της νίκη.

Την περασμένη Τετάρτη ήταν η σειρά της άλλης ομάδας του Μπακού, της Αζεράιλ να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της Κυπελλούχου Γερμανίας, που υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, Γκιγιέρμο Ναράνια πήραν ρεβάνς από τις Αζέριες για την εκτός έδρας ήττα τους στο ντεμπούτο της στην κορυφαία διασυλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση τον περασμένο Οκτώβριο.

2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League - Women, SCHARRena, Stuttgart Deutschland / Germany, 20160127

Με τοπ σκόρερ την Κάγια Γκρομπελνα να παίρνει 20… πόντους με 4 άσους, τους 1300 φίλους της  “7ο παίκτη” της και “φαρμακερό” σερβίς (9-2 άσοι) η Allianz MTV “σκόρπισε” με 3-0 (25-21, 25-23, 25-21) τις Αζέρες και πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ άφησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας την παρέα των Φιλίποβα, Μαμάντοβα, που είχαν κορυφαία την Μπαιράμοβα με 15 πόντους.

2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League - Women, SCHARRena, Stuttgart Deutschland / Germany, 20160127

Συνεχίζοντας λοιπόν την πετυχημένη της πορεία σε ένα 15θήμερο φωτιά η Στουτγκάρδη συμπλήρωσε τις 3 νίκες σε 5 αγώνες και με 6 συνολικά βαθμούς, 2 περισσότερους από την ουραγό Αζεράιλ, δικαιούται να ονειρεύεται τη συνέχεια του φετινού της ευρωπαϊκού ταξιδιού, μέσω του CEV Cup, ενώ ακολουθούν δύο ακόμη κρίσιμα ματς στη Μπουντεσλίγκα  με Δρέσδη και VCO Βερολίνου.

lokomotiv_dynamo_delikostidis

Στο άλλο ματς του ομίλου, όπου διαιτητής ήταν ο  “δικός” μας Σωτήρης Δεληκωστίδης, η Λοκομοτίβ Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν με τους 18 και 13 πόντους των Χαβλίκοβα και Τσερντσέβιτς αντίστοιχα επικράτησε με 3-0 (25-16, 25-21 25-23) της ρωσικής πρωτοπόρου (15β) Ντιναμό Καζάν και με 12 πόντους μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 3 βαθμούς.

 Fotos: www.cev.lu