ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

«Χαμόγελα» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, «άτυχη» η Θέτιδα

«Χαμόγελα» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, «άτυχη» η Θέτιδα

Με… χαμόγελα και ικανοποίηση υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Challenge Cup, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς στα πρώτα τους παιχνίδια θα αντιμετωπίσουν τις Κάουνας (Λιθουανία), Τσβόλε (Ολλανδία) και Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (Κύπρος) αντίστοιχα, ενώ πιο «δύσκολη» αποστολή αναμένεται να έχει η ΑΕΚ, που κληρώθηκε με την Ρουμανική Βολουντάρι. «Άτυχη» η Θέτιδα Βούλας που “έπεσε” με την Τουρκική Μπελεντιγιέ Μπούρσα.

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς πέρασε άνευ αγώνα την πρώτη φάση του Challenge Cup (Φάση 64) και στην Φάση των «32» θα αντιμετωπίσει την VDU Kaunas από την Λιθουανία, που επίσης πέρασε “bye” από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί 7 -9 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός 14-16 του ίδιου μήνα.

Αντίθετα Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Θέτιδα Βούλας ξεκινάνε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οι «πράσινες» του Γιάννη Καλμαζίδη θα αντιμετωπίσουν την Τσβόλε, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Αθήνα (10-12/10) και ο επαναληπτικός στην Ολλανδία (17-19/10).

Η κλήρωση για τους «64» του CEV Challenge Cup για τον ΠΑΟΚ έφερε την Κυπριακή Ολυμπιάδα Νεάπολης στον δρόμο του «δικεφάλου του Βορρά» . Πρώτο παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη και ο επαναληπτικός στη Λευκωσία.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε στην πρώτη φάση του CEV Challenge Cup γυναικών, με την Ένωση να αντιμετωπίζει την Βολουντάρι από τη Ρουμανία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην έδρα της ΑΕΚ και το δεύτερο στη Ρουμανία.

Αντίθετα η «άτυχη» της «παρέας» ήταν η Θέτιδα Βούλας καθώς στον πρώτο γύρο του θεσμού θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη τουρκική Μπελεντιγιέ Μπούρσα, με το πρώτο ματς να φιλοξενείται στην Ελλάδα και ο επαναληπτικός στην Προύσα.