CHALLENGE CUP

«Ξέρω τι έκανες πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη…»

«Ξέρω τι έκανες πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη…»

“Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται… κρύο” όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη όπου ο τοπικός Εθνικός αντιμετωπίζει απόψε στις 7μμ στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” την πορτογαλική Μπενφίκα στον επαναληπτικό των “8” του Challnge Cup σε μία ρεβάνς του περσινού του αποκλεισμού από τους Πορτογάλους.

Όπως ειναι γνωστό, πέρυσι στην ίδια φάση του θεσμού, ο Εθνικός γνώρισε δύο οδυνηρές ήττες από τους «αετούς της Λισαβόνας». Τώρα, στο σύλλογο της Αλεξανδρούπολης πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για ρεβάνς από τον Γκασπάρ και την παρέα του.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε πριν 15 μέρες στη Λισαβόνα, αν και η ομάδα του Έβρου ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας το πρώτο σετ, η Μπενφίκα γύρισε το ματς και επικράτησε με 3-1.

Σήμερα το απόγευμα για να περάσει ο Εθνικός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να οδηγήσει την αναμέτρηση στο «χρυσό σετ» των 15 πόντων, ώστε εκεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους «4».

Που θα κριθεί το ματς

Στόχος του προπονητή Σάκη Μουστακίδη είναι ο Εθνικός να διατηρήσει σταθερή την υποδοχή του, ώστε να έρθει η επιθυμητή επιθετική ανάπτυξη, και παράλληλα να πιέσει πολύ στο σέρβις.

Μεγάλο ρόλο βέβαια θα παίξει και ο παθιασμένος κόσμος. Το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αναμένεται να «κοχλάζει» από το παλμό και το πάθος των φιλάθλων και να αποτελέσει τον όγδοο παίκτη που θα σπρώξει τους Εβρίτες στην πολυπόθητη πρόκριση.

Μιγιαήλοβιτς: Μεγάλη πρόκληση

Ο εκτελεστής του Εθνικού, Νίκολα Μιγιαήλοβιτς, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση:

«Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Για όλους μας είναι μια πρόκληση. Θα τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Μπενφίκα και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην προσπάθειά μας θέλουμε σύμμαχο τον υπέροχο κόσμο μας».