DARK ROOM

Ξύρισμα… Ολυμπιακών προδιαγραφών

Ξύρισμα… Ολυμπιακών προδιαγραφών

Το ελληνικότατον  “στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό” έγινε για τους “Πέρσες” στο Τόκιο “στο τέλος ξυρίζουν τον… μάνατζερ”.

Η πρόκριση του Ιράν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένα όνειρο ζωής εδώ και χρόνια για τους διεθνείς, τον κόσμο αλλά και την Ομοσπονδία της χώρας, έπειτα από πολλές προσπάθειες και ισάριθμες απογοητεύσεις.

Για τους Ιρανούς λοιπόν το παιχνίδι στο Τόκιο απέναντι στους ήδη προκριθέντες Πολωνούς ήταν “ζήτημα ζωής ή θανάτου”, αφού σε περίπτωση ήττας η ομάδα του Ραούλ Λοθάνο θα επέστρεφε πάλι με “κατεβασμένα κεφάλια” στην έδρα της.

Οι μόνοι λοιπόν που είχαν να χάσουν σε αυτό ματς, με τους Πολωνούς να είναι ήδη στο Ρίο, ήταν οι “Πέρσες”, που εδώ και μια δεκαετία εφαρμόζουν ένα συγκεκριμένο πλάνο με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο μοναδικός της αποστολής του Ιράν όμως που θα έχανε και κάτι παραπάνω από τους συμπατριώτες του ήταν ο  κ Khoshkhabar. Ο μάνατζερ της ομάδας, είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση που οι “Πέρσες” προκριθούν στο Ρίο θα ξυρίσει την τιμημένη γενειάδα του. Όπως κι έγινε…

Τη… θυσία αυτή μάλιστα, ανέλαβε παρουσία των υπόλοιπων μελών της αποστολής στα αποδυτήρια του Metropolitan Gymnsaium μετά το νικηφόρο ματς με τους Πολωνούς, ο αρχηγός της ομάδας, Marouf  που με την θαυματουργή του μηχανή, έκανε τον Khoshkhabar να “λάμπει” περά από ευτυχία και από ομορφιά.