ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στο Ρίο οι ιστορικοί «Πέρσες» και «τρικολόρ »

Στο Ρίο οι ιστορικοί «Πέρσες» και «τρικολόρ »

Η Γαλλία και για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ιράν εξασφάλισαν μαζί με την Πολωνία τα τρία προνομιούχα ολυμπιακά εισιτήρια του ιαπωνικού προολυμπιακού τουρνουά ανδρών για το επικείμενο Ολυμπιακό ραντεβού της Βραζιλίας.

Ιστορικές στιγμές ζει το Ιράν καθώς η ομάδα του ΑργεντινοΙταλού  τεχνικού, Ραούλ Λοθάνο πανηγύρισε στο Τόκιο για πρώτη φορά την πρόκρισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την Πολωνία αδιάφορη έχοντας “σφραγίσει” πρώτη και αήττητη το διαβατήριό της για Ρίο, οι “Πέρσες” επικράτησαν με 3-1 (25-18, 25-20, 20-25, 34-32) σετ των πρωταθλητών κόσμου στο Μetropolitan Gymnasium του Τόκιο και έπειτα από 52 χρόνια παρουσίας του βόλεϊ στο ολυμπιακό πρόγραμμα, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

“Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος” είπε φανερά ικανοποιημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Ιραν , Λοθάνο και συμπλήρωσε: “Είναι ξεχωριστό γιατί είναι μια ιστορική στιγμή για το Ιράν. Οι άνθρωποι του Ιράν περιμένουν αυτή την ευκαιρία, να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες  εδώ και πολλά. Δεν θέλω να μιλήσω για τα στατιστικά στοιχεία του ματς. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Σήμερα θα το γιορτάσουμε” επεσήμανε ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή.

Μαζί με τις δύο παραπάνω ομάδες στο Ρίο θα βρεθεί και η Γαλλία χάρις στη νίκη των “τρικολόρ” με 3-2 (25-21, 23-25, 25-11, 20-25, 15-9) επί της Βενεζουέλας, που χάρισε την πρωτιά στην παρέα του Ν’ Γκαπέθ.