ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζελιάσκοφ: «Πρόκληση στην καριέρα μου ο ΠΑΟΚ»

Ζελιάσκοφ: «Πρόκληση στην καριέρα μου ο ΠΑΟΚ»

Έπειτα από τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο Βούλγαρος νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Νικολάι Ζελιάσκοφ, λίγο πριν επιστρέψει στην χώρα του μίλησε για τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη, για τη συνάντηση του με τους παράγοντες του “ασπρόμαυρου” συλλόγου,  την ολοκλήρωση του ρόστερ, αλλά και τον καθορισμό των στόχων της διοίκησης για τη νέα χρονιά. Εξάλλου, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ  Γιώργος Ανδρέου λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων θα βρεθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας όπου και θα συναντηθεί ξανά με τον Νικολάι Ζελιάσκοφ.

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ λοιπόν μίλησε

Για το πώς αισθάνεται που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που γνωρίζει καλά: «Χαίρομαι που επιστρέφω σε μέρη που γνωρίζω πολύ. Ως αθλητής έπαιξα για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ και ένα χρόνο στον Ηρακλή και έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις να θυμάμαι».

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ αν και δέχτηκε προτάσεις από άλλες ομάδες που ενδεχομένως θα είχαν λιγότερη πίεση: «Μου αρέσουν τα δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση στην καριέρα μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά μετά και την κατάκτηση του νταμπλ και θα υπάρχει πολύ πίεση. Εάν είμαστε όλοι μαζί όμως διοίκηση , προπονητικό τιμ,  παίκτες και κόσμος μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι σαν ένας. Από τις πρώτες συζητήσεις που είχα με τη διοίκηση πήρα πολύ θετικά μηνύματα και αυτό με γεμίζει με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά».

Για την στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα. Ο κύκλος της ομάδας που ήταν πέρυσι έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τώρα ξεκινάει μια καινούρια χρονιά με τους ίδιους στόχους απέναντι όμως σε πιο ενισχυμένους αντιπάλους».

Για την ολοκλήρωση του ρόστερ: «Είχαμε πολλές συζητήσεις με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά. Στόχος μου είναι να μείνουν στην ομάδα όσοι περισσότεροι αθλητές γίνεται. Ήδη έχω μιλήσει με όλα τα παιδιά που ήταν πέρυσι στο επιτελείο και θα συνεχίσουμε μαζί.

Για την αποψινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Υπάρχει αγωνία για την κλήρωση. Θα έλεγα ότι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ  είναι για τον ΠΑΟΚ το κερασάκι στην τούρτα. Γιατί θα έρθουν οι καλύτερες ομάδες στη Θεσσαλονίκη και θα γίνουν πολύ δυνατά ματς. Ελπίζω να έχουμε μια καλή κλήρωση για να πάμε όσο το δυνατό πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση».