ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ζενίτ Καζάν, Τρεντίνο «έκλεισαν» το… καρέ των «αστεριών»

Ζενίτ Καζάν, Τρεντίνο «έκλεισαν» το… καρέ των «αστεριών»

Η ρωσική Ζενίτ Καζάν και η ιταλική Τρεντίνο με τις χθεσινές δεύτερες νίκες  τους στη σειρά των προημιτελικών του Champions League Ανδρών εξασφάλισαν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τους “4” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο Καζάν η παρέα του Ν’ Γκαπέ, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ, κατάφερε έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς να φτάσουν στην ανατροπή και να πανηγυρίσουν με 3-2 (22-25, 25:-9, 25-17, 13-25, 15-12) την πολύτιμη πρόκριση. Στο πρώτο ματς η Ζενίτ είχε κερδίσει με 3-1 σετ.

Τοπ σκόρερ των Ρώσων ήταν οι Μιχαίλοβιτς, Μπέντνοζ με 15 πόντους, ενώ από 10 πόντους για την Μονπελιέ οι Εμπαντιπούρ και Πέτκοβιτς.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Αλεκνο, στο Τρέντο η ιταλική Τρεντίνο δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-0 (25-22, 25-21, 25-14)  της γερμανικής Μπερλίν και σε συνδυασμό με το 1-3 στη γερμανική πρωτεύουσα να σφραγίσει την πρόκριση. Τοπ σκόρερ του αγώνα με 12 πόντους ο Νιμίρ των γηπεδούχων, ενώ η γερμανική δεν είχε παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στα ημιτελικά η Ζενίτ θα συναντήσει ένα ακόμη εμπόδιο από την Πολωνία, την Ζάκσα Κόζλε, ενώ το ενδιαφέρον κλέβει δικαιωματικά ο “σπαγγέτι” εμφύλιος ανάμεσα σε Περούτζια και Τρεντίνο.