ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ζητείται… «θαύμα» για Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ

Ζητείται… «θαύμα» για Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ

Την ολική ανατροπή απέναντι στους Βέλγους της Volleyball Haasrode Leuven που θα του χαρίσει την πρόκριση προς τους «16» του Cev Cup ψάχνει την Τετάρτη (07/12, 18:00) στην Ερμούπολη ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ.

Αποστολή δύσκολη για τους «Πειρατές» που θα παρουσιαστούν με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι στον πάγκο και θα προσπαθήσουν για το… «θαύμα». Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα τους στο Βέλγιο με 3-0, στον επαναληπτικό της Ερμούπολης ψάχνουν πλέον το τρίποντο με το 3-0 ή 3-1 το οποίο και θα στείλει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Εκεί όπου άπαντες θέλουν να πάνε τον αγώνα και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το εισιτήριο προς τους «16» του θεσμού.

Μιχάλοβιτς: “Κλειδί” η άμυνα, μπορούμε να μεταφέρουμε την πίεση στους αντιπάλους

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Πίτερ Μιχάλοβιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη βελγική ομάδα λέγοντας: Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς διότι θέλουμε να προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην πρώτη αναμέτρηση δεν τα πήγαμε τόσο καλά και το 3-0 είναι ένα δύσκολο σκορ να ανατραπεί. Ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, να πιέσουμε τους αντιπάλους και τελικά να επικρατήσουμε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να προσέξει ο Φοίνικας, ο σλοβάκος διαγώνιος της ομάδας υπογράμμισε: Το “κλειδί” είναι η άμυνα, το γεγονός ότι οι Βέλγοι έχουν τέτοια άμυνα τους καθιστά καλή ομάδα. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε και εμείς, να κρατήσουμε σε πολύ καλά επίπεδα το μπλοκ-άμυνα. Εάν το κάνουμε αυτό, έχουμε καλά sideout και κερδίζουμε πιο πολλούς πόντους από επιθέσεις, θα μεταφέρουμε την πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0.