A2

Ζλατιλίδης-Γκολίτσης: «Κρίμα να μείνει μία απ’ τις δύο ομάδες εκτός Volleyleague…»

Ζλατιλίδης-Γκολίτσης: «Κρίμα να μείνει μία απ’ τις δύο ομάδες εκτός Volleyleague…»

Πρόβα…τζενεράλε ενόψει της πολυπόθητης ανόδου στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ, θύμιζε η σαββατιάτικη κόντρα των αήττητων ομάδων στο “Βαρδινογιάννειο” του Ηρακλείου, ΟΦΗ και Ροδίων Άθλησις, όπου οι φιλοξενούμενοι, υποχρεώθηκαν στην παρθενική φετινή τους ήττα και οι αήττητοι γηπεδούχοι στην παρθενική τους φετινή απώλεια σετ (3-1).

Οι λιγοστοί, αλλά βολεϊκοί θεατές στην κερκίδα χειροκροτούσαν κάθε όμορφη προσπάθεια των παικτών των πανίσχυρων ομάδων της κατηγορίας, παρουσία για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, ενός διεθνούς διαιτητή, όπως ο Νίκος Φραγκάκης του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Αθήνας & Ανατολικής Αττικής.

ofi_rodion_2_a2

Αν και οι περισσότεροι ίσως δεν το ήξεραν, στο τάραφλεξ της κρητικής έδρας αυτό το Σαββατόβραδο παρέλασαν όχι μόνο παίκτες  με μεγάλη εμπειρία από την Volleyleague, αλλά οι συνολικά 18 “κούπες” τους από Ελλάδα και Ευρώπη, προκαλούσαν… πυρετό για τα δεδομένα της κατηγορίας.

ΟΦΗ: Χ. Κολτσιάκης (1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο με Ηρακλή), Β. Καρασσαβίδης (2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα με ΠΑΟΚ), Α. Τζελάτι (2 Κύπελλα με Ηρακλή), Δ. Εφραιμίδης (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα με Ηρακλή και ΠΑΟΚ)
Ροδίων Άθλησις: Χ. Σακκόγλου (1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ με ΠΑΟΚ), Ν. Αρβανίτης (1 Λιγκ Καπ με Φοίνικα Σύρου) και Μ. Σαρικεϊσογλου (1 πρωταθλημα Ρουμανίας με Ζαλάου).

ofi_rodion_a2

Ας όψεται το…σύστημα!

Και αυτό χάρις σε δύο ανθρώπους, που “πληρώνουν ακριβά” εδώ και χρόνια την αγάπη τους για το άθλημα, επενδύοντας χρήματα στο όνειρο, όπως οι πρόεδροι Γιάννης Δανδάλης (ΟΦΗ) και Μάνος Νικολιδάκης (Ροδίων Άθλησις), δίχως να προσμένουν να τα πάρουν ποτέ πίσω. Απλά και μόνο με την ελπίδα να γίνει φέτος πραγματικότητα το όνειρό τους, να δούνε τους συλλόγους τους στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

RODION_ATHLHSIS

Για αυτό και η κοινή διαπίστωση των τεχνικών των ομάδων, Σπύρου Γκολίτση και Δημήτρη Ζλατιλίδη, ότι λόγω του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μία από τις δύο είναι καταδικασμένη να μείνει εκτός Volleyleague, ήταν απόλυτα εύστοχη, μετά από ένα ματς- διαφήμιση για την Α2 Ανδρών.

ofi_rodion_3_a2

“Κρίμα που μία από τις δύο ομάδες δεν θα ανέβει στην Α1” δήλωσε προβληματισμένος στο volleyplanet,gr μετά την πρώτη φετινή ήττα της ομάδας του ο… μετρ των δύο ανόδων με τη ΜΕΝΤ και με Ηρακλή Χαλκίδας, Σπύρος Γκολίτσης, που επιχειρεί  κάτι ανάλογο στο “Νησί των Ιπποτών”. “Αυτή ή ήττα, δεν σημαίνει κάτι, καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αρκετές φορές φέτος, όμως φτάσαμε κοντά να κάνουμε το 2-0 σετ και από κε και πέρα θα ήταν άλλο ματς.”

ofi_rodion_a2

“Σέβομαι πολύ τον αντίπαλό μας, που πιθανότατα θα είναι και ο βασικός μας ανταγωνιστής για την άνοδο και στεναχωριέμαι που δυστυχώς λόγω του συστήματος, μια από τις δύο ομάδες δεν θα φτάσει το στόχο της. Εμείς στα κρίσιμα σημεία του αγώνα ήμασταν αυτοί που έπρεπε και πήραμε το παιχνίδι. Συνεχίζουμε, γιατί ας μην κρυβόμαστε το… ζουμί είναι στο τέλος, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο” δήλωσε στο volleyplanet.gr ο Εβρίτης τεχνικός του ΟΦΗ, Δ. Ζλατιλίδης, που με το “βάθος του φετινού ρόστερ, έχει έναν ευχάριστο “πονοκέφαλο”.

Σα να ρίχνουμε… κέρμα για την άνοδο

Για μία ακόμη φορά όμως εξέφρασε στο volleyplanet.gr τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, το οποίο μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως… αντιεπενδυτικό!

ZLATILIDIS_OFH

“Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, επιμένω πως είναι λάθος και αν μη τι άλλο είναι… αντιεπενδυτικός! Διότι κάποιος που θέλει να επενδύσει χρήματα, θέλει να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα με 10-12-14 ομάδες, με αγώνες μέσα έξω, όπως γίνεται σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Αν ήταν έτσι, θα μαζευόμασταν τον Απρίλιο οι ομάδες και θα παίζαμε μια και έξω ένα παιχνίδι… Είναι δηλαδή σα να ρίχνουμε ένα κέρμα! Αν μη τι άλλο, αφού περνάμε όλη αυτή τη διαδικασία, έπρεπε να κουβαλάμε κάτι μαζί μας. Μπορεί μια ομάδα να φτάσει χωρίς πχ να έχει σετ στην διάρκεια του πρωταθλήματος και να πάει και μια ομάδα που θα χει χάσει έξι παιχνίδια! Αυτό είναι λάθος κατ’ εμέ, δεν προσελκύει επενδυτές και για να φέρουμε κόσμο, να γίνει πιο ανταγωνιστικό θα πρέπει να έχουμε και επενδυτές. Αφού κακά τα ψέμματα πια, την οργάνωση την κάνουν τα χρήματα! Εγώ ζητούσα να γίνει ένα ξεκάθαρο πρωτάθλημα, μια preleague και οι δύο ομάδες που θα αριστεύουν να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία…”

ZLATILIDIS_OFH

Έφτασε η ώρα του… Δανδάλη!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας του ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δηλώνει ευθαρσώς πως φέτος πάει για την άνοδο: “Είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα… Ο προγραμματισμός που έχει γίνει και το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει μας γεννά πολλές προσδοκίες ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας! Αλλά όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών και είμαστε ακόμη στην 6η δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Πάντως ο στόχο που έχουμε βάλει είναι ο στόχος της ανόδου” τόνισε με σαφήνεια στο Volleyplanet o για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρόεδρος του ΟΦΗ.

Ένας πρόεδρος διαφορετικός από τους άλλους. Καθισμένος στον πάγκο της ομάδας, με τη φανέλα του ΟΦΗ, ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας ζει με πάθος και ένταση κάθε λεπτό του ματς, όπως κάθε αγνός Ομιλήτης στην κερκίδα. Εμψυχώνει τους αθλητές του και αν ακόμη χρειαστεί, να πιάσει και την πετσέτα και να μπει στον αγωνιστικό χώρο να σκουπίσει και το γήπεδο, θα το κάνει,, όπως στο ματς με το Ροδίων Άθλησις!

DANDALHS

Παρόλα αυτά ο κ. Δανδάλης δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό “ροκ” που επιχειρήσαμε να του αποδώσουμε: “Ροκ ξέρω αν είμαι, αλλά από το 2001 που βρίσκομαι στο τμήμα και από τη θέση του εφόρου αλλά και του επικεφαλής, πάντα ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά. Δεν είμαι ο πρόεδρος που θα είναι απόμακρος, έστω κι αν αυτό πολλές φορές δεν μου χει βγει σε καλό, αφού δεν είναι εύκολο να είσαι και πρόεδρος και φίλος με τους αθλητές, αλλά έτσι το νιώθω, έτσι το κάνω κι έτσι… προχωράω”!

Μια του κλέφτη λοιπόν, δύο του κλέφτη και ο Γιάννης Δανδάλης αισιοδοξεί  πως το κακό για τους Ηρακλειώτες δεν θα τριτώσει, αφού το ελληνικό βόλεϊ όπως λέει χρειάζεται στην υψηλότερη κατηγορία μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ.
” Νομίζω ότι το σωματείο μας, ανεξάρτητα αν ως σύλλογος δεν είναι ταυτισμένος με το βόλεϊ. έχει τη δυναμική, ώστε να αποτελέσει μία νέα δύναμη στο χώρο του αθλήματος. Και πιστεύω πως και το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται σωματεία σαν τον ΟΦΗ” τόνισε ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα σηκώνει μόνος του το οικονομικό και όχι μόνο βάρος της ομάδας, αλλά ευελπιστεί πως με τις διακρίσεις που θα έρθουν θα συνδράμουν την προσπάθειά του και άλλοι τοπικοί επιχειρηματίες. Κάτι που ασφαλώς απαιτείται να το κάνουν πρωτίστως οι φίλαθλοι του ιστορικού σωματείου, όσο κι αν – όπως λέγεται- οι μεσημεριανές ώρες των αγώνων, είναι κάπως άβολες στον προγραμματισμό των υποχρεώσεών τους το σαββατοκύριακο.

OFH_DANDALHS

“Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε μένα, αλλά δεν απογοητεύομαι, αλλά νομίζω πως και οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, αν δουν πως εδώ γίνεται κάτι σοβαρό και… δυνατό θα συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια” τονίζει ο κ. Δανδάλης, που όσοι τον ξέρουν καλά, μιλάνε για ένα άτομο με μεγάλη οξυδέρκεια, πάθος για ό,τι κάνει, με γνώση του βόλεϊ και κυρίως παραμένει “βράχος” στα… δύσκολα.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...