Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Αποχαιρετά» Τσίμα, ζητά 4η ξένη για Ευρώπη

«Αποχαιρετά» Τσίμα, ζητά 4η ξένη για Ευρώπη

Έπειτα από μια ονειρεμένη χρονιά στον Ολυμπιακό η διεθνής ακραία των δευτεραθλητριών Ευρώπης αποφάσισε να κάνει ένα διάλλειμα από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς πλέον πρωτεύοντα ρόλο για εκείνη έχει η οικογένεια, τη στιγμή που η ομάδα της, μετά την 3ετή ανανέωση της Χριστοδούλου, υπέβαλλε αίτημα στην ΕΟΠΕ για ενίσχυση με περαιτέρω ξένη.

Για την άσο του Ολυμπιακού, που στην πρώτη της φορά στα “ερυθρόλευκα” “σάρωσε” τους εγχώριους τίτλους και άγγιξε τον τίτλο του Challenge Cup έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει οικογένεια και παιδιά. Ωστόσο η Τσίμα, το δελτίο της οποίας θα παραμείνει στις νταμπλούχες Ελλάδας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στα γήπεδα.

Από την πλευρά του ο πειραϊκός σύλλογος, που είναι ενήμερος για την απόφαση της αθλήτριάς του, εξετάζει ήδη πιθανές αντικαταστάτριες της Τσίμα τόσο από Ελλάδα όσο και απο το εξωτερικό.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός,  μετά την αυτοκρατορία του στην Ελλάδα, δεν αρκείται όπως φαίνεται στην 2η θέση της Ευρώπης και θέλει ενόψει της συμμετοχής του στο προσεχές Challenge Cup και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός απέναντι στις πανίσχυρες αντιπάλους του, που παίζουν με παραπάνω ξένες, όπως πχ η τουρκική κάτοχος του φετινού τίτλου, Μπούρσα.

Για αυτό και ο πολυνίκης σύλλογος, που φαίνεται να βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την νέα σεζόν, υπέβαλλε αίτημα για δικαίωμα απόκτησης 4ης ξένης. Με βάση το ερυθρόλευκο αίτημα, η εν λόγω ξένη, που πιθανότατα θα αγωνίζεται ως ακραία, ξεκαθαρίζεται ρητώς πως ΔΕΝ  ΘΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ στις εγχώριες διοργανωσεις, αλλά θα έχει δικαίωμα να ενισχύσει τον Ολυμπιακό, στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ώστε η ελληνική ομάδα να μπορεί να διεκδικήσει την διάκριση παίζοντας επί ίσοις όροις με τα μεγαθήρια της Ευρώπης.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει η ΕΟΠΕ να προχωρήσει σε κάποια τροποποίηση των κανονισμών της προκήρυξης, προκειμένου  η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού και να ανάψει το “πράσινο φως” για την 4η ξένη.