CHALLENGE CUP

Ιστορική πρωτιά για την αντίπαλο της Νάξου

Ιστορική πρωτιά για την αντίπαλο της Νάξου

Στην κορυφή του ρωσικού πρωταθλήματος φιγουράρει η προσεχής αντίπαλος του Πανναξιακού στις “32” του Challenge Cup.

Το “κάθε αρχή και δύσκολη” φαίνεται λοιπόν να ισχύει στην περίπτωση της ομάδας μας, καθώς “με το καλημέρα” των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων η αποστολή της ομάδας του Γιώργου Ρούση στην πρεμιέρα της 14ης Δεκεμβρίου φαντάζει ασφαλώς πολύ επικίνδυνη. Για κάθε ομάδα μία κλήρωση κόντρα σε εκπρόσωπο του πανίσχυρου ρωσικού πρωταθλήματος δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά φέτος η αντίπαλος της Νάξου φαντάζει ως η ανερχόμενη δύναμη του εγχώριου βόλεϊ.

Από την 9η θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2013/2014, πριν από δύο μέρες η ομάδα του τεχνικού Χόλοτοφ, βρέθηκε στην κορυφαία θέση της ιστορίας της. Μετά από 6 αγωνιστικές , κερδίζοντας σε 75 λεπτά την Μέταρ Τσέλιαμπινσκ η ομάδα του Κράσνογιαρσκ πανηγύρισε όχι μόνο την 5η φετινή της νίκη, αλλά για πρώτη φορά την κατάκτηση της κορυφής της ρωσικής Λίγκας, έχοντας χάσει μόνο από τη Ζενίτ Καζάν στην πρεμιέρα.

Με 16-4 σετ λοιπόν η παρέα των διεθνών Ρωσίδων Κουζνετσόβα, Λαζάρεβα,  Χάρελικ (Λευκορωσία) κ.α ισοβαθμεί με 15 βαθμούς στην πρώτη θέση με την Καζάν, ενώ ακολουθεί με 12 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο η Ντιναμό Μόσχας.

Ωστόσο, η ελληνική ομάδα που πριν δυο χρόνια έφτασε στους “8” του Challenge Cup, κερδίζοντας, παρά τον αποκλεισμό της, τα εύσημα από το θρυλικό τεχνικό της Ουραλότσκα, Καρπόλ έχει δείξει πως πέρα από παίκτριες υψηλού επιπέδου διαθέτει την στόφα ευρωπαϊκής ομάδας και μέσα στο “Δημήτρης Περιστεράκης”, πλήρης και με τον κόσμο στο πλευρό της, μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο.