ΔΙΕΘΝΗ

Oh là là: «Γαλλιδούλα» και με τη βούλα η Λαμπρούση

Oh là là: «Γαλλιδούλα» και με τη βούλα η Λαμπρούση

Παρελθόν και επισήμως αποτελεί από τον Ολυμπιακό η 27χρονη διεθνής Ελληνίδα  κεντρική, Τζίνα Λαμπρούση (184μ.), που θα συνεχίσει την καριέρα της στην Γαλλία και την Μιλούζ, ως αντικαταστάτρια της Ουκρανής  άσου, Όλγα Τρατς.

Αυτή είναι η πρώτη διεθνής εμπειρία της Λαμπρούση, μετά τη θητεία της στα ελληνικά γήπεδα με τον Ηρακλή Κηφισιάς (από το 2008 έως το 2013) και τις “ερυθρόλευκες”, στα χρώματα των οποίων κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα Ελλάδας και το Challenge Cup το 2018.

“Είναι τιμή μου να είναι μέρος της ομάδας της Mulhouse και ανυπομονώ να κάνουμε μια μεγάλη σεζόν. Εύχομαι να έχουμε μία σεζόν γεμάτη υγεία και επιτυχίες” δήλωσε η νεοαποκτηθείσα άσος, που θα ενισχύσει τη γαλλική ομάδα τόσο στη γαλλική Λίγκα, όσο και στο Champions League.

Η διεθνής μας μπλοκέρ, που μαζί με τις Léandra Olinga Andela και την Tessa Polder θα σχηματίσουν την τριπλέτα των φετινών “πύργων” της γαλλικής ομάδας, είναι η 3η Ελληνίδα αθλήτρια στην ASPTT Mulhouse μετά τη Γεωργία Τζανακάκη (το 2004) και την Αθηνά Παπαφωτίου (από το 2015 έως το 2017 και μετά το 2018/2019).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην συμπαίκτρια της Λαμπρούση, Όλγα Τρατς, λίγο πριν φύγει από τη Μιλούζ, πρότεινε στον κόουτς Σαλβάνι , την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ως επάξια αντικαταστάτριά της, που θα βοηθήσει τα μέγιστα την γαλλική ομάδα στην επίτευξη των φετινών της στόχων.