Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πελεκούδας: «Μας οδηγείτε στο άγχος για το τι θα γίνει αύριο»

Πελεκούδας: «Μας οδηγείτε στο άγχος για το τι θα γίνει αύριο»

Ακόμα μια «φωνή» στις πολλές των τελευταίων ημερών που αντιτίθεται στο θέμα των κοινοτικών που θέλει να περάσει η ΕΣΑΠ προστέθηκε σήμερα με την τοποθέτηση του κεντρικού του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Πελεκούδα.

Ο Έλληνας άσος έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Θα ήθελα να πω και εγω την γνώμη μου για το όλο θέμα με τους κοινοτικούς.

Το να γεμίσει η Ελλάδα με φτηνούς και χαμηλού επιπέδου παίχτες (όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια και με περιορισμένο αριθμό κοινοτικών) δεν θα ανεβάσει το επίπεδο, απλά θα μειώσει το μπάτζετ των ομάδων. Αυτό θα οδηγήσει ακόμα περισσότερα παιδιά να μην ασχοληθούν καν με το βόλεϊ γιατί θα είναι ένα άθλημα που δεν θα έχει μέλλον στην οικονομική τους αποκατάσταση, οπότε όσο και να το αγαπούν δεν θα ασχοληθούν ποτέ αποκλειστικά μόνο με αυτό. Αυτή είναι μια τεράστια απώλεια που θα έρθει να προστεθεί στα υπόλοιπα παιδιά που για οικονομικούς λόγους έχουν σταματήσει το βόλευ για να μπορέσουν να ζήσουν. Τα συμβόλαια έχουν φτάσει τα ποσά το 400€ και λιγότερα (με ασφάλιση και εξασφάλιση μικρότερη χρονικά απο την πραγματική απασχόληση των αθλητών) οπότε κανένας δεν μπορεί να ζει αποκλειστικά με αυτά τα ποσά. Ούτε φυσικά να αισθάνεται ασφαλής σε ένα περιβάλλον αμφίβολης (εμπρόθεσμης ή και διακανονισμενης) εξόφλησης.

Είναι κρίμα γιατί όλα μας τα όνειρα τα βγάλαμε στο γήπεδο και εκεί θα θέλαμε να μείνουνε. Αλλά εσείς μας οδηγείτε στο να είμαστε μέσα στο άγχος για το τι θα γίνει αύριο στο ελληνικό βόλεϊ. Κανένας μας δεν μπορεί να κάνει οικογενειακό προγραμματισμό γιατί όλο και κάποιος από εσάς θα εχει μια φαεινή ιδέα δικής σας ελάφρυνσης όπως και αυτή με τους 7 κοινοτικούς…

#protectPASAP»