ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρωτοψάλτης στο Volleyplanet: «Πρόκληση για μένα η ιδέα και οι στόχοι του Φοίνικα Σύρου»

Πρωτοψάλτης στο Volleyplanet: «Πρόκληση για μένα η ιδέα και οι στόχοι του Φοίνικα Σύρου»

Η μεταγραφή του καλοκαιριού για το Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αλλά και την Volleyleague ακούει στο όνομα του «δικού μας» Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος επαναπατρίζεται και έρχεται να δώσει αίγλη και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο διεθνής ακραίος, ανοίγει τα χαρτιά του αποκλειστικά στο Volleyplanet.gr και δίνει απαντήσεις, εξηγήσεις και… υποσχέσεις. Γιατί επέλεξε να επιστρέψει, τι έγινε με τον Παναθηναϊκό, γιατί είπε «όχι» στον Ολυμπιακό, γιατί επέλεξε το Φοίνικα Σύρου ενώ παράλληλα μιλάει ακόμα για τις συνέπειες του κορονοϊού, τους στόχους του αλλά και την επίσημη αγαπημένη, την Εθνική ομάδα.

Ο Πρωτοψάλτης είπε «όχι» στην πολωνική Ζάκσα του τεράστιου Νίκολα Γκρίμπιτς, «όχι» στη γερμανική Φριντρισχάφεν με την οποία κατέκτησε 3 Σουπερ Καπ, 3 Κύπελλα Γερμανίας έχοντας κάνει… συνήθεια τον τίτλο του MVP, όχι στην παραδοσιακή δύναμη του Βελγίου Νόλικο Μασέικ και ετοιμάζεται να γίνει “Πειρατής” για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ!

protopsaltis

-Μετά από μια πενταετία επιστρέφεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πώς πήρες αυτήν την απόφαση;

Ήταν μια απόφαση που την πήρα τον Ιανουάριο με είχε κουράσει λίγο το εξωτερικό και ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα έστω για λίγο.

-Πόσο δύσκολο όμως είναι να λες «όχι» σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες;

Η απόφαση να πεις όχι δεν είναι εύκολη αλλά η κάθε ομάδα έχει το δικό της πλάνο ανεξαρτήτως δυναμικότητας και εσύ κρίνεις αν αυτό το πλάνο ταιριάζει και με το δικό σου!

-Έπαιξε ρόλο η κατασταση με τον κορονοϊό;

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η πανδημία σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε εμάς και είναι και ένας απο τους κυρίους λόγους που με έκαναν να επιστρέψω! Ας ευχηθούμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα επανέλθει η κανονικότητα.

-Ποιες ελληνικές ομάδες σε προσέγγισαν πέραν του Φοίνικα;

Η ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον πέρα από το Φοίνικα ήταν ο Ολυμπιακός, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξε στο πρόσωπό μου αλλά την χρονική περίοδο όπου ενδιαφέρθηκε είχα ως προτεραιότητά μου τη διαπραγμάτευσή μου με την πολωνική Ζάκσα.

-Πολλοί πίστεψαν ότι η επιστροφή της Ναταλίας (σ.σ Μεταξά) στον Παναθηναϊκό, ήταν προεόρτιο για τη δική σου επιστροφή. Έτσι το είχες φανταστεί;

Το ιδανικό θα ήταν για εμένα με την Ναταλία αλλά οι καταστάσεις δεν μας το επέτρεψαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τα εκατοντάδες μηνύματα που δέχομαι καθημερινά. Απλά σε αυτό το σημείο που μου δίνεται η ευκαιρία και θέλω να τους απαντήσω πως δεν δέχτηκα ποτέ πρόταση απο τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως το μόνο που άκουγα απο κύκλους του Παναθηναϊκού είναι το ποσό ψηλές είναι οι απαιτήσεις μου γεγονός που γνωρίζουν μόνο οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα. Γνωρίζω την οικονομική  κατάσταση της χώρας και έχω προσαρμόσει τις απαιτήσεις μου σ’ αυτήν!

-Είχε γραφτεί ότι πριν αλλάξει η διοίκηση στον Παναθηναϊκό, είχες συμφωνήσει με τον κο Γιαννακόπουλο. Είχε αλήθεια συμβεί κάτι τέτοιο;

Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον κ. Γιαννακόπουλο όλη αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, είναι λυπηρό που αποχώρησε ο κ. Γιαννακοπουλος απο την στιγμή που έχει αποδεδειγμένα προσφέρει τόσα, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του διαχρονικά στον Παναθηναϊκό.

protopsaltis_friedrichshafen

-Γιατί τελικά επέλεξες τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ; Ποίοι ήταν οι λόγοι;

Ο Φοίνικας είναι μια ομάδα που δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει την αξία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό εδώ και χρόνια στην Volleyleague και τον κόσμο του αθλήματος. Επέλεξα τον Φοίνικα γιατί η ιδέα και οι στόχοι που έχει η ομάδα είναι πρόκληση για μένα!

-Πας σε μια ομάδα που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα αλλά βρίσκεται πάντα ψηλά κυνηγώντας τη μεγάλη στιγμή.  Τι στόχοι υπάρχουν; Τι μπορούμε να περιμένουμε; 

Αυτό που μπορεί ο κόσμος του βόλεϊ να περιμένει τόσο από εμένα, όσο και από την ομάδα του Φοίνικα.. μια πολύ μαχητική ομάδα που στόχο θα έχει να πρωταγωνιστήσει την φετινή περίοδο!

-Να θεωρήσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα “break” για εσένα. Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή στο εξωτερικό για έναν αθλητή;

Είναι δύσκολη κυρίως μοναχική αλλα έχεις σαν  κίνητρο που σε καθοδηγεί το επίπεδο που ανταγωνίζεσαι καθημερινά σε προπονήσεις και σε αγώνες!

-Πώς βλέπεις την Volleyleague τη νέα σεζόν;

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν και φέτος στα πλέι οφ (Φοίνικας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) είναι πολύ καλές και θα γίνουν πολύ ωραίοι αγώνες. Χωρίς να αποκλείουμε πάντα τις εκπλήξεις γιατί είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει η Volleyleague!

Τελευταίο… αλλά αγαπημένο! Εθνική ομάδα… σχεδόν δέκα μήνες μετά το Eurovolley και λόγω Covid19 τα πάντα έχουν μείνει σε παρελθοντικό χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα που θα ξανασμίξετε. Σου έλειψε αυτό το καλοκαίρι η Εθνική;

Έτσι ακριβώς είναι. Πρώτη φορά έχουμε τόσο καιρό μακριά από την Εθνική. Προσωπικά μου λείπει, όπως και σε όλα τα παιδιά. Να πανε όλα καλα και να μαζευτούμε ξανά να αγωνιστούμε για το επόμενο ευρωπαϊκό και να πάμε για την πρόκριση.

protopsaltis1_PLANET