Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σερβίς σε Μαρούσι, Αμπελόκηπους και Μίκρα

Σερβίς σε Μαρούσι, Αμπελόκηπους και Μίκρα

Μετά τους αγώνες Κυπέλλου η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με την 10η αγωνιστική της Volleyleague που θα διεξαγχθεί σε τρεις δόσεις και περιλαμβάνει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ που θα φιλοξενηθεί την Δευτέρα στο Ρέντη. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σε Μαρούσι, Αμπελόκηπους και Μίκρα με τους Παναθηναϊκό, Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ηρακλή να φιλοξενούν τους ΟΦΗ, Παμβοχαϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ

Μετά την αναμέτρηση της Τετάρτης για το Κύπελλο, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ αναμετρώνται για μια ακόμη φορά την φετινή χρονιά. Αυτή είναι η 6η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες, με τους «πράσινους» να μετρούν εως τώρα 5 νίκες (1 σε πρωτάθλημα, 1 σε Κύπελλο, 3 σε φιλικά) και ευελπιστούν να κρατήσουν το αήττητο απέναντι στους «ασπρόμαυρους».

Στην αναμέτρηση του Αγίου Θωμά αναμένεται να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του με το “τριφύλλι” και ο νεοαποκτηθείς Μαυροβούνιος ακραιος Βόγιν Τσάτσιτς. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και ευελπιστεί στο τρίποντο που θα φέρει τους «πράσινους» πιο κοντά στην κορυφή καθώς την Δευτέρα ένας εκ των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ θα έχει απώλεια βαθμών.

Ο Λούκας Ρανγκέλ ο οποίος αναδείχθηκε και MVP της 9ης αγωνιστικής δήλωσε «Η ομάδα μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είμαστε ενθουσιασμένοι μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ, δουλεύουμε και προχωράμε βήμα βήμα. Ο αντίπαλος μας έχει δυνατότητες αλλά όπως και στον αγώνα του κυπέλλου τις περιορίσαμε. Μόνος σκοπός μας είναι η νίκη χωρίς απώλειες σετ και βαθμών».

Απο την πλευρά του ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να δείξει όσο περισσότερο ανταγωνιστικός μπορεί, με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη να κοιτά ουσιαστικα τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Οι Κρητικοί αναμένεται να έχουν στην διάθεσή τους τον Λουκούμι καθώς έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βγει το δελτίο του και περιμένουν το «πράσινο» φως της FIVB.

Ο τεχνικός του Ο.Φ.Η. μιλώντας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είπε: «παίζουμε με μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα, όπως είδαμε και στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε τον Λουκούμι, γιατί η παρουσία τους μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στην Θεσσαλονίκη η Ελπίδα Αμπελοκήπων υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό με στόχο τη νίκη που θα την φέρει και πιο κοντά στην παραμονή της στην κατηγορία. Οι «πράσινοι» του Σπύρου Γκολίτση προέρχονται απο δύο συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και με καλή ψυχολογία αισιοδοξούν πως θα δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα.

Το κλίμα στην ομάδα των Αμπελοκήπων είναι άριστο, ο έμπειρος τεχνικός της δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τη νίκη.

Ο Σπύρος Γκολίτσης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε «Ο Παμβοχαϊκός έχει ενισχυθεί με την απόκτηση δύο επιπλέον ξένων παικτών και θα είναι ακόμα πιο δυνατός στον β’ γύρο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και αυτό θα κάνουμε. Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς είναι να κερδίζεις και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την εβδομάδα με άλλη μία νίκη. Σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε, παίζουμε καλύτερα και ξεπερνούμε την απειρία που μας είχε κοστίσει σε προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά ξεκινούσαν πολύ καλά, έφταναν στην πηγή αλλά δεν έπιναν νερό. Η έλευση του Πολωνού πασαδόρου Μακόφσκι μας έχει βοηθήσει, είναι πολύ καλός αθλητής και βοηθά τους υπόλοιπους με την εμπειρία του, καθώς έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας».

Ο Σπύρος Γκολίτσης αναφέρθηκε στην παρουσία των φίλων της Ελπίδας: «Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα μας. Τα παιδιά των ακαδημιών της Ελπίδας, οι γονείς τους, όλος ο κόσμος της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό μας. Χρειαζόμαστε αυτό το ένθερμο κοινό ειδικά σε αγώνες όπως αυτός απέναντι στον Παμβοχαϊκό, αλλά και εκείνος απέναντι στον ΟΦΗ που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα, καθώς πρόκειται για ομάδες που είναι πιθανό να βρούμε ξανά μπροστά μας και στα πλέι άουτ. Θα είναι ό,τι καλύτερο το να παίξουμε για άλλη μια φορά μπροστά σε μία γεμάτη εξέδρα και σε ένα κοινό που αγαπά πραγματικά το βόλεϊ, ώστε οι παίκτες μας να πάρουν ώθηση».

Να επιστρέψει στις νίκες και να επανέλθουν τα χαμόγελα έπειτα από την ήττα στο πρωτάθλημα (Ολυμπιακό) και τον αποκλεισμό απο το Κύπελλο (Φοίνικα Σύρου) θέλει ο Παμβοχαϊκός.

Η ομάδα της Κορίνθου μετά τα δύο δύσκολα παιχνίδια, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με στόχο τη νίκη που θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα και θα την βοηθήσει να ανέβει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι «κυανοκίτρινοι» του Νίκου Νεόφυτου έχουν ενισχυθεί με την προσθήκη των Ρενάτο Ντε Σόουζα και Νταβίντ Γκέλ οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βοήθειες στην ομάδα στα καθοριστικά παιχνίδια.

Ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού δήλωσε  «Ολα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και είμαστε όλοι αποφασισμένοι για τη νίκη. Μετά και την ενίσχυση μας δεν στοχεύουμε μόνο στην παραμονή που είναι ο μεγάλος μας στόχος αλλά να κάνουμε την προσπάθεια μας για να πλασαριστούμε μέσα στην πρώτη 6αδα που θα ισοδυναμεί με την άνετη παραμονή μας χωρίς να εμπλακούμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Η Ελπίδα στην έδρα της θα παίξει ψυχωμένα αλλά εμείς έχουμε δείξει πως και εκτός έδρας έχουμε εμπειρία και δυνατότητα γρήγορης προσαρμογής. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε το τρίποντο. Αποδεχτήκαμε την αλλαγή της ώρας του αγώνα μετά το αίτημα της Ελπίδας διότι η λογική μας δεν είναι να βάζουμε εμπόδια εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι σύλλογοι πρέπει να συνεργάζονται και να έχουν κατανόηση στα οργανωτικά θέματα και οι ομάδες να παίζουν στο γήπεδο».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στη Μίκρα, Ηρακλής και Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αναμετρόνται για 2η φορά μέσα στην εβδομάδα με τους γηπεδούχους να θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και τους Θρακιώτες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στην Volleyleague.

Ο Γιάννης Ορφανός έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό μετά και τον τραυματισμό του Χάρη Σκόγλου που έπαθε διάστρεμα στον προηγούμενο αγώνα με τον Φοίνικα. Στον αγώνα κυπέλλου επιστράτευσε τον Παναγιώτη Βερβεσιώτη ο οποίος αγωνίστηκε στη φυσική του θέση (ακραίος) αλλά και διαγώνιος εναλάξ με τον Αλέξανδρο Χήρα.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και να κάνει αλχημίες σε κάθε αγώνα. Μέχρι τελευταία στιγμή θα παλεύουμε. Εχουμε μπροστά μας δύο αγώνες με Εθνικό και Ελπίδα που πρέπει να καθαρίσουμε με τρίποντα».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ψάχνει την έκπληξη και την υπέρβαση προκειμένου να κρατήσει «ζωντανές» τις ελπίδες παραμονής του στην μεγάλη κατηγορία.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Ανδραβίζος, είπε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι για τον Εθνικό τόσο στα προβλήματα, όσο και στη θέληση των παιδιών να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε αγώνα που έχουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με τον αγώνα κυπέλλου».

Volley League Ανδρών – 10η αγωνιστική

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

17.00 (V.L. – T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η.

17.30 (V.L. – T.V.): Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

19.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

17.00 (V.L – T.V.): Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ο.Ν.Ε.Χ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

17.00 (ERT Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.