ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Silver European League: Έτοιμη η Εθνική για τον πρώτο τελικό

hellas
Με νέο πρόσωπο τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, η Εθνική μας είναι πανέτοιμη για τον πρώτο της τελικό στο Silver European League, όπου με αντίπαλο τη Ρουμανία στο «Μελίνα Μερκούρη» (Τετάρτη 26/06, 20.00 TV ERTSports) θέλει την πρώτη νίκη στο δρόμο ανόδου στο Golden European League.

Γ. Τακουρίδης: «Η ομάδα ξέρει πλέον να κερδίζει»

Αισιόδοξος για την έκβαση του πρώτου τελικού δηλώνει ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης. «Στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη. Αυτή τη φιλοσοφία έχουμε και με αυτή τη φιλοσοφία θα υποδεχθούμε τη Ρουμανία. Η ομάδα έμαθε πλέον να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και να δείχνει τη δυναμική της. Με αυτή τη δυναμική πάμε για τη νίκη και μετά για το σκορ που θα μας βοηθήσει στον επαναληπτικό της Κυριακής.

Η Ρουμανία έχει καλούς παίκτες αλλά εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Βελτιωνόμαστε συνεχώς και θέλουμε να κερδίζουμε όλες αυτές τις ομάδες που θεωρητικά είναι στα μέτρα μας. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Silver European League για να αλλάξουμε επίπεδο και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στις μεγαλύτερες κατηγορίες με καλύτερους αντιπάλους».

Η αποστολή της Εθνικής για το ματς με τη Ρουμανία:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Κώστας Στιβαχτής.
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Ανέστης Δαλακούρας, Μενέλαος Κοκκινάκης, Ανδρέας Φράγκος, Ραφαήλ Κουμεντάκης.
Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Γιάννης Τακουρίδης, Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Παπαλεξίου.
Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι.
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης, Θεολόγος Δαρίδης.

Ελεύθερη είσοδος στο «Μελίνα Μερκούρη»

Η είσοδος για τους θεατές στο «Μελίνα Μερκούρη» είναι ελεύθερη. Ο επαναληπτικός τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου (17.00) στην σάλα «Πολιβαλέντα» στην Αλεξάνδρεια.

Κριτήρια πρώτης θέσης

Η ομάδα που θα πάρει 2 νίκες κατακτά την πρώτη θέση.

Σε περίπτωση που οι ομάδες μοιραστούν τις νίκες (1-1) τότε παίζουν ρόλο τα σετ:

1. Με ίδια σετ στις νίκες (3-0 ή 3-1) παίζουν golden set
2. Με ίδια σετ στις νίκες (3-2) παίζουν golden set
3. Σε περίπτωση νίκης με 3-0 ή 3-1 και ήττας με 3-2 την πρώτη θέση παίρνει η ομάδα που έχει κατακτήσει τα δύο σετ στην ήττα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ