Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

TRX με θέα την Καλντέρα από την Αρτακιανού (vid)!

TRX με θέα την Καλντέρα από την Αρτακιανού (vid)!

Η διεθνής λίμπερο του ΑΟ Θήρας, Μαριαλένα Αρτακιανού κάνει γυμναστική με φόντο το μπλε του Αιγαίου και μιλάει αποκλειστικά στο Volleyplanet.gr για το πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας!

Πως είναι η καραντίνα σε νησί; Τι κάνει στον ελεύθερό της χρόνο μια… υπερκινητική βολεϊμπολίστρια όταν δεν παίζει βόλεϊ; Γυμναστική και TRX με θέα την Καλντέρα, ή ταινίες, μουσική και… τραγούδι;

Η Μαριαλένα Αρτακιανού, όπως και η πασαδόρος του ΑΟ Θήρας, Τζένιφερ Νογκουέρας, παρέμειναν στην Σαντορίνη, μετά την διακοπή της Volleyleague -με την ομάδα να τους καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διατροφής ακόμη και σήμερα- αποκαλύπτει πως ήταν η καραντίνα στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Η 26χρονη διεθνής λίμπερο, που σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ, με εξειδίκευση, τι άλλο (!) το βόλεϊ, μας μεταφέρει εικόνες και βίντεο από το πρόγραμμα εκγύμνασης, που ακολουθεί αποκλειστικά μέσω του Volleyplanet.gr.

Πού πέρασες την περίοδο της καραντίνας στην Σαντορίνη και τι έκανες όλη την ημέρα χωρίς… βόλεϊ;

«Είμαι από τις τυχερές αθλήτριες, καθώς βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη μαζί με την πασαδόρο της ομάδας, Τζένιφερ Νογκουέρας. Παρόλο που έχουμε αποκλειστεί στο νησί γιατί φοβόμασταν και οι δύο να φύγουμε και να γυρίσουμε στα σπίτια μας, μπορούμε και βρίσκουμε διάφορες δραστηριότητες ώστε να γεμίζουμε την ημέρα μας. Προσωπικά θα ξυπνήσω το πρωί, θα κάτσω χαλαρά στο κρεβάτι ακούγοντας μουσική. Θα πάω στον φούρνο να πάρω έναν καφέ και μετά θα πάω να πάρω το φαγητό μου. Το απόγευμα θα κάνω την γυμναστική μου ένα δίωρο σίγουρα και έπειτα θα συνεχίσω την ημέρα μου βλέποντας διάφορες ταινίες στο Netflix και φυσικά θα μιλήσω με την οικογένεια μου και με τους φίλους μου. Γενικά γεμίζω όλη μου την ημέρα και περνάει χωρίς να το καταλαβαίνω».

Πόση ώρα γυμνάζεσαι την ημέρα και τι τρόπους εκγύμνασης έχεις επιλέξει;

«Μόλις σταματήσαμε τις προπονήσεις αποφάσισα να παραγγείλω κάποια όργανα για εμένα, ώστε να μπορώ να κάνω διάφορες ασκήσεις και διάφορα προγράμματα που θέλω. Έτσι αυτή τη στιγμή έχω καταφέρει να έχω κάποια βάρη, μια Fit ball καθώς και TRX και αφιερώνω σίγουρα ένα δίωρο την ημέρα στον εαυτό μου για γυμναστική. Από τη στιγμή που έχω όλα αυτά τα όργανα, μπορώ να κάνω πάρα πολλά πράγματα και η αλήθεια είναι πως είναι κίνητρο αν τα έχεις σπίτι σου να κάνεις περισσότερη γυμναστική».

Τι συμβουλές δίνεις σε όλο τον κόσμο που θέλει να χάσει τα κιλά της καραντίνας;

«Γενικά βλέπω στην τηλεόραση αλλά και ακούω πολλούς γνωστούς μου αυτή την περίοδο που έχουνε παχύνει και ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό, γιατί τώρα ο κόσμος κάθεται πάρα πολλές ώρες μέσα στο σπίτι και μαγειρεύει. Οπότε αναγκαστικά όλο και κάτι παραπάνω θα… τσιμπήσει και θα πάρει κάποια κιλά. Τώρα λοιπόν που αρχίζουν σιγά-σιγά τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα και θα μπορεί ο κόσμος να βγαίνει έξω για άσκηση, αυτό που έχω να προτείνω είναι σίγουρα μια πολύ καλή διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση, περπάτημα αλλά και τρέξιμο».

Τι έκανες στον ελεύθερό σου χρόνο και πως κύλησε η ζωή στη Σαντορίνη;

«Ευτυχώς εδώ στο νησί τα πράγματα ήταν πολύ πιο καλά από όλες τις άλλες περιοχές καθώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Έτσι μπορούσαμε να βγούμε έξω για ένα περπάτημα ή για ένα χαλαρό τρέξιμο. Οπότε είχα και εγώ την ευκαιρία να πηγαίνω μια βόλτα περνώντας έτσι τον χρόνο μου. Επίσης έβλεπα γενικά πάρα πολλές ταινίες στο Netflix, αλλά και σειρές, ενώ  παράλληλα μιλούσα μέσω Skype με πολλούς φίλους μου και φίλες μου. Ωστόσο δεν παρέλειπα να βρίσκω χρόνο για να ακούω μουσική και να… τραγουδάω»!

artakianoufoto