ΔΙΕΘΝΗ

«Σιτσιλιάνα» η Μερτέκη!

«Σιτσιλιάνα» η Μερτέκη!

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε εδώ και λίγες ώρες στην καριέρα της διεθνούς πρώην άσου του Παναθηναϊκού, που θα συνεχίσει την καριέρα της στην ιταλική Μαρσάλα (Α2), επιβεβαιώνοντας περίτρανα παλιότερο δημοσίευμα του Volleyplanet.

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού…. Μετά την θλιβερή για το ελληνικό βόλεϊ αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και τις προτάσεις πολλών ελληνικών ομάδων που είχε, η 26χρονη Θεσσαλονικιά Λίτσα Μερτέκη αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα!

Με εμπιστοσύνη στις ικανότητές της και αυτοπεποίθηση, “άνοιξε τα φτερά” της και “πέταξε” στην γειτονική Ιταλία. Εκεί, στην επαρχία της Σικελίας, Τραπάνι, η διεθνής διαγώνια/ακραία φιλοδοξεί να ζήσει “αγωνιζόμενη” με τα “χρώματα” της Μαρσάλα Βόλεϊ πολλές νέες εμπειρίες και να γράψει τη δική της ιστορία. Κάτι που θα έλεγε κανείς πως το πέτυχε… με το καλημέρα της μεταγραφής της, καθώς η Μερτέκη, όχι μόνο αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και την πρώτη φετινή επιλογή ξένης του προέδρου, Μάσιμο Αλόρο.

Παράλληλα με τη Μερτέκη,  οι διακρίσεις της οποίας, τόσο με τους συλλόγους, όσο και με την Εθνική ομάδα αναφέρονται λεπτομερώς από τον ιταλικό Τύπο,  υπό τις τεχνικές οδηγίες του προπονητή Καμπίσι θα τεθούν προσεχώς και άλλα φετινά αποκτήματα όπως οι κεντρικές της Λενιάνο, Φουρλάν και Φακινέτι, ενώ παρέμεινε η Ιταλίδα διαγώνια, Μπικιέρι.

Στα πρώτα της βήματα μάλιστα, η Μερτέκη, πέρα από τους ανθρώπους του συλλόγου της, αναμένεται να έχει την πολύτιμη βοήθεια της “παλιάς” πλέον στα ιταλικά γήπεδα και συμπατριώτισσάς της, Ελένη Κιόση, που φέτος θα αγωνίζεται στην Τρεντίνο Ρόσα.