ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει… ελληνικά με Κιόση η Τρεντίνο

Επιμένει… ελληνικά με Κιόση η Τρεντίνο

“Δεμένη” με τα ιταλικά γήπεδα παραμένει η διεθνής διαγώνια, Ελένη Κιόση που με την μεταγραφή της στην ομάδα του Τρεντίνο συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά την καλή ελληνική παράδοση.

Η 32χρονη Θεσσαλονικιά αρχηγός της Εθνικής, αφού ανέβασε την Πέζαρο στα σαλόνια της Serie A, έχει μπροστά της μία ακόμη πρόκληση, να γίνει η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια των τελευταίων ετών που θα οδηγήσει την Τρεντίνο Ρόσα, στη γη της βολεϊκής επαγγελίας της γειτονικής χώρας,. Κάτι που  προσπάθησε πέρυσι η Μαρία Νομικού και προηγουμένως η Μαρία Λαμπρινίδου.

maria_lamprinidou_kiosi

Με την απόκτηση λοιπόν της Κιόση, που θα διαδεχθεί στην επίθεση της ομάδας την Ραμόνα Αρίκο, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νικόλα Νέγκρο κλείνει το ρόστερ του και ποντάρει πολλά στην Ελληνίδα, που με τη θητεία της σε Εντού Όλμπια, Λαρντίνι Φιλοτράνο και myCisero Πέζαρο έχει αποδείξει ότι είναι μία από τις καλύτερες διαγώνιες των ιταλικών γηπέδων και μπορεί να κάνει την διαφορά σε κάθε ομάδα. Κάτι που μαρτυρούν άλλωστε και τα στατιστικά της, καθώς της σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη σκόρερ της Serie A2 γυναικών και τρίτη καλύτερη σκόρερ αντίστοιχα της σεζόν 2015-2016, ενώ πέρυσι πανηγύρισε με την Πέζαρο την άνοδο στα σαλόνια του “καμπιονάτο”.

“Η Ελένη είναι μια παίκτρια που συνδυάζει τη πολύ σημαντική ποιότητα χαρακτήρα με τις τεχνικές αρετές” εξήγησε στην ιστοσελίδα της ομάδας ο πρόεδρος της Delta Informatica Trentino, Ρομπερτο Πόσταλ για την επιλογή της Ελένης Κιόση και συνέχισε: “Αναζητούσαμε για αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο, μία αθλήτρια με μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που διακρίνουν την Ελένη. Μία παίκτρια που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί με τις ομάδες της στην προσπάθεια της ανόδου στην Serie A. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον καταρτισμό της φετινής ομάδας, καθώς υπάρχει ένα ιδανικό μείγμα έμπειρων, αλλά και νεαρών αθλητριών που έχουν πολλά κίνητρα για διάκριση. Το φετινό θα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, μεγαλύτερο πιο απιατητικό και με περισσότερα νέα δεδομένα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η σεζόν”.

kiosi_gkrimatsa

Από τηυν πλευρά της η Κιόση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη νέα της ομάδα λέγοντας ότι “Ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η νέα “περιπέτεια”. Ο σύλλογος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την εποκτησή μου και είμαι ιδιαίτερα κολακευμένη. Αυτό που με έπεισε να αποδεχθώ και να ενδώσω στην πρόταση της Τρεντίνο, είναι η επιθυμία μου να βελτιωθώ και να γίνω ακόμη ακόμη καλύτερη, κάτι που αποτελεί συνεχώς πρωταρχικό στόχο στην καριέρα μου, αλλά συνηδειτοποίησα και στα λόγια των στελεχών της ομάδας. Ξέρω πως ο σύλλογος περιμένει πολλά από μένα, αλλά οι ευθύνες δεν με φοβίζουν, αλλά απεναντίας αποτελούν για μένα ένα επιπλέον κίνητρο για να βελτιώνομαι και να παίζω καλύτερα.

Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα στο οποίο για να κερδίσεις η συμβολή όλων των αθλητριών και των στοιχείων σε μία ομάδα είναι καθοριστική. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω να δουλεύω, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό από την πρώτη κιόλας μέρα της προετοιμασίας για την ομάδα, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα, στην προσπάθεια να βρούμε τους κατάλληλους, σωστούς αυτοματισμούς με τις νέες μου συμπαίκτριες” τόνισε με αυτοπεποίθηση το νέο απόκτημα των gialloblu, συνεχίζοντας την παράδοση των Ελληνίδων προκατόχων της Μαρίας Λαμπρινίδου, Μαρίας Νομικού.

nomikou

Θυμίζουμε δε ότι στην πόλη της βόρεις Ιταλίας, τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό και για άλλους δύο συμπατριώτες μας, που πρόσφεραν παλιότερα τις υπηρεσίες τους, τον διεθνή άσο μας, Δημήτρη Τζούριτς με τους θριάμβους της ανδρικής ομάδας και την θητεία του νυν τεχνικού του Πανναξιακού, Κώστα Παπαδόπουλου σε μία άλλη γυναικεία ομάδα του Τρέντο την G.S Argentario (Β1 Serie) το 2013.

Το βιογραφικό της Ελένης Κιόση

Τόπος γέννηςσης: Θεσσαλονίκη 27/02/1985
Θέση: Διαγώνια
Ύψος: 1,85μ

Προηγούμενες ομάδες

2017/2018: A2 Delta Informatica Trentino
2016/2017: A2 Mycicero Pesaro
2015/2016: A2 Lardini Filottrano
2014/2015: A2 Entu Olbia
2013/2014: A1 Terville Foc (Γαλλία)
2012/2013 Τράχωνες Αλίμου
2010/2012: ΣΑΑΚ Ανατόλια
2009/2010: Πειραματικό
2008/2009: Ηρακλής Θεσσαλονίκης
2006/2008: Ολυμπιακός
2005/2006: Απολλώνιος Κερατσινίου
2000-2004: Αίας Ευόσμου
Πρωτέας Κορδελιού