CHALLENGE CUP

Αυτοκτονία στη Βοσνία

Αυτοκτονία στη Βοσνία

Ανάλυσε το

Τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Τσάλεντζ Καπ γνώρισε η ΑΕΚ στην Βοσνία καθώς η Μπρτσκο Γεντίτσοβο με το 3-0 έστειλε την πρόκριση στο χρυσό σετ όπου με το 15-5 εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αποκλεισμό σοκ στην Βοσνία γνώρισε η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυρες» του Μανώλη Ρουμελιώτη πραγματοποιώντας την χειρότερη μέχρι σήμερα εμφάνισή τους έκαναν ότι περνούσε από τα χέρια τους προκειμένου να χάσουν το εισιτήριο προς την Β φάση του Τσάλεντζ Καπ.

Η Μπρτσκο Γεντίτσοβο εκμεταλλευόμενη την έδρα της αλλά και την κάκιστη αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ φρόντισε να κάνει αυτό που έπρεπε και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση στο χρυσό σετ.

Η ΑΕΚ ήθελε να κατακτήσει 2 σετ προκειμένου να φθάσει στην πρόκριση, ωστόσο προδόθηκε από τα άσχημα ποσοστά στην επίθεση αλλά και την κακή υποδοχή της που πιέστηκε από το αντίπαλο σερβίς… Η Ιβάνοβα, Αρυροπούλου και Γιακουμή βρέθηκαν σε κακή μέρα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ μην μπορεί να τελειώσει τις επιθέσεις της και γενικά να μην βρει ρυθμό μετά το πρώτο σετ.

Από την άλλη η ομάδα της Βοσνίας με την Βίντοβιτς να σταματά στους 27 πόντους και την Βάσιτς στους 12, φρόντισε να χτυπήσει την υποδοχή της ΑΕΚ με καλό σερβίς, κάτι που τις χάρισε 9 άσους και εν συνεχεία με καλό μπλοκ (14 συνολικά) να κάνει την ολική ανατροπή.

Η ελληνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ όταν και προηγήθηκε με 1-5 και 8-10, ωστόσο οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με 12-11 και το σετ έγινε ντέρμπι αφού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος που οι Βόσνιες με το 25-23 έκαναν το 1-0.

Κάπου εκεί άρχισε η πτώση της ΑΕΚ σε επίθεση και υποδοχή και η Μπρτσκο με το 25-20 και 25-10 έφθασε στο 3-0… 

Το χρυσό σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο αφού η ΑΕΚ χωρίς δυνάμεις, χωρίς ψυχολογία και ηθικό διασύρθηκε με 15-5 και χάρισε στις Βόσνιες μια εύκολη πρόκριση…

Το… «κλειδί»

Με ποσοστό 29% στην επίθεση και 29% άριστη υποδοχή η ΑΕΚ δεν είχε καμία ελπίδα να πάρει κάτι από τον αγώνα κόντρα στην Μπροτσκο Γεντίτσοβο. Η ομάδα της Βοσνίας πίεσε από την αρχή στην υποδοχή της Ένωσης, δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της με αποτέλεσμα εύκολα να πάρει τη νίκη -πρόκριση. Την ίδια ώρα οι “κιτρινόμαυρες” παρουσιάστηκαν χωρίς ψυχή και πάθος σε έναν αγώνα που είχαν από πριν το πλεονέκτημα αλλά προφανώς έμειναν στην εικόνα της Αθήνας… 

Τάδε έφη…

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (Προπονητής ΑΕΚ) : «Κάναμε μια τραγική εμφάνιση εκ διαμέτρου αντίθετη από το ματς στην έδρα μας και χάσαμε… Μας πίεσαν πολύ στο σερβίς και δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση… Και το χειρότερο δεν είχαμε τη μαχητικότητα των προηγούμενων ματς και αυτό για μένα ήταν το χειρότερο. Ξέραμε ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα πάνω στο φιλέ και έπρεπε να τους χαλάσουμε την υποδοχή για να τους αντιμετωπίσουμε… Αλλά μας πίεσαν αυτοί. Έτσι είναι ο αθλητισμός».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΜΠΡΤΣΚΟ ΓΕΝΤΙΤΣΟΒΟ (Γκόραν Χάντζιτς) : (Πάρατζικ 9, Μίτροβιτς 5, Βάσιτς 12, Χούσιτς 5, Όκουκα 11, Βίντοβιτς 27, Σινάνοβιτς (λ 52%), Κόραλιτς 1, Σίμιτς, Μπόζιτς.

ΑΕΚ (Μανώλης Ρουμελιώτης) : Κουνάδη 3, Νικούλη 7, Ιβάνοβα 3, Γιακουμή 3, Κατσαντώνη 15, Αργυροπούλου 7, Κακουράτου (λ 42%), Λαγουδάκη 5, Πατέλη, Φακή, Τοντάϊ, Ρίζου (λ).