ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αλεξάκου: «Βάλσαμο για Μακεδόνες η «κούπα»!

Αλεξάκου: «Βάλσαμο για Μακεδόνες η «κούπα»!

Η 15χρονη διεθνής των Μακεδόνων Αξιού, Ευφροσύνη Αλεξάκου, όπως και πολλά άλλα παιδιά-της ηλικίας της, προσπαθεί κάτω από τις μασχάλες της να χωρέσει πολλά… καρπούζια, συμβαδίζοντας τις αθλητικές με τις σχολικές της υποχρεώσεις. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες κατάφερε να τα συνδυάσει με επιτυχία και τα δύο, καθώς στις τελικές “εξετάσεις” του πρωταθλήματος Παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ που έδωσε στο κλειστό της ΧΑΝΘ πήρε άριστα στην… ιστορία κατακτώντας τον τίτλο!

pagkorasides_epesth

Το συγκεκριμένο… κεφάλαιο αναφέρονταν την προ 24ετίας επιτυχία του Ολυμπιακού Κυμίνων κατακτούσε το 1991 για πρώτη φορά τον ιστορικό τίτλο του συλλόγου, κάτι που το περασμένο Σάββατο η παρέα της γεννημένης στις 26Φεβρουαρίου του 2000 Ευφροσύνης, επανέλαβε απέναντι στην κάτοχο του τίτλου τα τρία τελευταία χρόνια, Ελπίδα Αμπελοκήπων. Μια επιτυχία που αποτέλεσε σίγουρα μία.. ευχάριστη έκπληξη!

efrosyni_Alexakoy_makedones

“Δεν το πιστεύουμε…” ήταν τα πρώτα λόγια της εμφανούς ικανοποιημένης, Αλεξάκου στο Volleyplanet και εξήγησε γιατί: “Κόντρα σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια κατακτούσε τον τίτλο, θα έλεγα πως η επιτυχία μας αυτή ήταν έκπληξη, αφού δεν είχαμε στόχο την πρωτιά, αλλά ελπίζαμε σε μια καλή πορεία. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν είχαμε και καμία ομάδα… φοβητρο, δεν πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε στην “κούπα”.

Ωστόσο, μπήκαμε μέσα να παίξουμε για εμας και τους φιλάθλους, το είδαμε σαν γιορτή και με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, ήρθε αυτή η σημαντική επιτυχία” τόνισε η Ευφροσύνη, που έχει παράπονο, ότι δεν είδε κάποιο… βραβείο, αν και κατά γενική ομολογία ήταν η MVP των τελικών.

ethniki_korasidon_alexakou

Κι αν η διεθνής της Εθνικής Κορασίδων, που πρόσφατα αγωνίστηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών U19 στο Σαμοκοβ της Βουλγαρίας και ετοιμάζεται σε λίγες εβδομάδες να πάιξει στο Βαλκανικό, έχει μία σχετική εμπειρία από τελικούς και μεγάλα ματς, για τις νεαρές συναθλήτριές της η εμπειρία αυτή ήταν “θησαυρός” για το μέλλον τους, αλλά και για τη διοίκηση του συλλόγου των Μακεδόνων η ιστορική αυτή επιτυχία “γλύκανε” κατά κάποιο τρόπο το… χάπι του φετινού υποβιβασμού της γυναικείας ομάδας.

makedones_axiou_alexakou_n

“Όλα τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ, γιατί όσο να’ ναι δεν είχαν παραστάσεις από μία μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και σίγουρα πέρα από το τρόπαιο, αυτή η συμμετοχή στον τελικό θα αποτελέσει πολύτιμη, ανεκτίμητη εμπειρία στην συνέχεια της αθλητικής τους σταδιοδρομίας. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές αθλήτριες σε αυτή την ομάδα και αυτό που συνέβη το διήμερο στη ΧΑΝΘ σκόρπισε ελπίδα και έδωσε αυτοπεποίθηση στα κορίτσια, ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

makedones_axiou

Άλλωστε μετά το “πληγωμένο” γόητρο της γυναικείας ομάδας από τον υποβιβασμό στην Α2, νομίζω πως αυτός ο ιστορικός τίτλος αποτέλεσε… βάλσαμο για το σύλλογο και έδωσε μεγάλη ικανοποίηση” υποστήριξε η Αλεξάκου που αναφερόμενη τέλος στο γηπεδικό θέμα που αντιμετώπισε φέτος η ομάδα της, παίζοντας σε όλο το πρωτάθλημα ως φιλοξενούμενη στην έδρα της Χαλάστρας, λόγω έργων στη φυσική έδρα των Κυμίνων, υποστήριξε ότι “δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε και φέτος στο σπίτι μας… Αυτό είναι θέμα του δήμου, αλλά προσωπικά όλο αυτό που γίνεται θυμίζει το Γεφύρι της Άρτας”.

Φωτό: G.G Γιώργος Γκολεμάς