ΔΙΕΘΝΗ

Αντίπαλος του Αθανασόπουλου η 2η ψηλότερη παίκτρια του κόσμου (fot-vid)

Αντίπαλος του Αθανασόπουλου η 2η ψηλότερη παίκτρια του κόσμου (fot-vid)

Λίγο πριν το σερβίς της Bundesliga γυναικών στην Γερμανία, η Ρότε Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ πανηγυρίζει το πρώτο της… ρεκόρ, καθώς η 2η ψηλότερη βολεϊμπολίστρια του κόσμου, ντύθηκε στα χρώματα του συλλόγου και βγήκε για πρώτη φορά έξω από τη χώρα της για να “μετρηθεί” με τις αντιπάλους της.

Ο λόγος για την θηριώδη 25χρονη διεθνή άσο του Πουέρτο Ρίκο, Άλμπα Ερνάντεζ που με τα συνολικά 207 εκατοστά, φαντάζει ως γίγαντας δίπλα σε όλες τις συμπαίκτριες και αντιπάλους, που δύσκολα μπορούν να “την κοιτάξουν στα μάτια”.

cropw0h0xalbanelhochfbox

Λογικά το λίμπερο της γερμανικής ομάδας, θα έχει πρόβλημα στο καθιερωμένο “high five” με την Άλμπα, αφού η Ολλανδή Myrthe Schoot ούσα 1.84μ, είναι σχεδόν ίση με την Ερνάντεζ, όταν…  σκύβει για να δέσει τα κορδόνια και το ύψος της πέφτει στα 183 εκατοστά!

ALBA_HERNANDEZ

Στο φιλέ πάντως η πανύψηλη πρώην άσος των Gigantes de Carolina και Amazonas de Trujillo Alto μπλοκάρει στα 3.05μ και καρφώνει στα 2.93μ, κάτι που ασφαλώς θα προβληματίσει στις 14/12 τον Έλληνα τεχνικό της πρωταθλήτριας Στουτγκάρδης, Γιάννη Αθανασόπουλο, που θα φιλοξενηθεί στο Βίλσμπιμπουργκ.

“Όταν είσαι τόσο ψηλή, μπορεί να έχεις κάποια προβλήματα με το κρεβάτι στα ξενοδοχεία…” λέει αστειευόμενη για το ύψος της η Άλμπα, που πέρα από τους ψηλούς γονείς της ο “πύργος” της οικογένειάς είναι ο ξάδελφός της, Peter John Ramos, ο οποίος είναι 2,21μ. και παίζει μπάσκετ στην εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο.

dbvxwoo-9edca4c7-66b5-46e0-bb68-53e567a6c14c

Για την ιστορία πάντως η ψηλότερη παίκτρια του κόσμου είναι η 19χρονη μπλοκέρ του Κολλεγίου των ΗΠΑ Queen City Volleyball Club, Miranda Weber με 211 εκατοστά.

Δείτε στο Video εν δράσει την 2η ψηλότερη παίκτρια του κόσμου