CHAMPIONS LEAGUE

Χρυσά «εργαλεία» και κορίτσια turbo (φωτ.)

Χρυσά «εργαλεία» και κορίτσια turbo (φωτ.)

«Θαμπωμένοι» από την χλιδή, την οργάνωση και τα όμορφα κορίτσια που συνάντησαν στην Ρωσία δήλωσαν στο Volleyplanet οι νταμπλούχοι του Ολυμπιακού, που λίγο πριν το τελευταίο τους παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκαναν λόγο για μία ανεπανάληπτη εμπειρία στο ματς με την Ζενίτ.

Σε έναν αγώνα, που εξ’ αρχής για τους ερυθρόλευκους είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, λόγω της ανωτερότητας της πανίσχυρης ρωσικής Ζενίτ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στη Ρωσία ανεπανάληπτες στιγμές και να αισθανθούν πραγματικοί σταρ!

Είναι πολλά τα “άλογα”, Άρη…

Ως αποστολή ήταν μία συνηθισμένη για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όμως με το που έφτασαν στο γήπεδο, όλα άλλαξαν!  Με το που «πάτησε το πόδι» της στο “Saint Petersburg KAZAN” η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη τα’ χασε με την χλιδή και την οργάνωση που συνάντησε! Το πρώτο σοκ οι ερυθρόλευκοι το’ ζησαν στο πάρκινγκ!

car porche_spyridoonov

Ένα χώρο που θύμιζε πραγματικά “Σαλόνι Αυτοκινηήτου”, καθώς πέρα από τα πανάκριβα, τελευταία μοντέλα με τα αμέτρητα άλογα “εργαλεία” των γηπεδούχων, σε τύφλωνε η λάμψη των… χρυσών AUDI της διεθνούς παρέας του Βολκόφ, έπαθλο του Πούτιν στους Ρώσους Ολυμπιονίκες.

photo.zenitjpg

Στη συνέχεια αντίκρυσαν δύο πανέμορφα γήπεδα, δίπλα δίπλα, αυτό της ανδρικής ομάδας και εκείνο της γυναικείας. Αυτό όμως αυτό που εντυπωσίασε τους Έλληνες ήταν η εσωτερική θερμοκρασία. Παρά την κατακόρυφη βουτιά του υδραργύρου έξω, το κλίμα στο γήπεδο ήταν ιδανικό.

Candid… camera!

Τον Ολυμπιακό περίμενε στο γήπεδο το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού της Ζενίτ Καζάν για τα πρώτα πλάνα από την άφιξη των φιλοξενούμενων στο γήπεδο. Ακολούθησε η έκπληξη του Δημήτρη Καζάζη, που νόμιζε ότι του κάνουν… πλάκα. Έχοντας συνηθίσει στις προπονήσεις να έχει κάθε παίκτης της 12άδας από μία μπάλα και να υπάρχουν άλλες 8 στο καλάθι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δεν πίστευε στα αυτιά του τον άνθρωπο της Ζενίτ, που παραχώρησε 40! μπάλες στην ελληνική ομάδα και ρώτησε «αν σας φτάνουν». Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως το μπάτζετ της Ζενίτ Καζάν αγγίζει περίπου τα  5-6 εκατομμύρια, ποσό αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς μόνο ο Αμερικανός διεθνής, Αντερσον αμείβεται με 750.000 ευρώ!

 Το ζεστό νερό και το πετρέλαιο!
Στα αποδυτήρια, όπου υπήρχαν παντού φωτογραφίες των παικτών της Καζάν, κυριαρχούσε η τάξη και η οργάνωση, καθώς όλα ήταν άψογα. «Ρε παιδιά, λέτε να’ χει ζεστό νερό στο μπάνιο» έκαναν πλάκα οι Έλληνες παίκτες, που και στην καθιερωμένη χειραψία, όταν έδιναν τα λαβαράκια του Ολυμπιακού στους αντιπάλους, πίστευαν πως εκείνοι θα τους έδιναν από… 10 λίτρα πετρέλαιο στον καθένα! Δίκαιο, αν σκεφθεί κανείς πως η βενζίνη είχε 40 λεπτά το λίτρο!

Δ. Καζάζης: “Νιώσαμε σαν αστέρες του ΝΒΑ”

Και έφτασε η ώρα του αγώνα…. Από νωρίς οι κερκίδες στο ρωσικό «στολίδι» ήταν κατάμεστες με τους Ρώσους να έχουν δημιουργήσει μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στο γήπεδο, σε πολλά σημεία στις κερκίδες υπήρχαν σέξι Ρωσίδες καλλονές, που ντυμένες ομοιόμορφα και θύμιζαν ταξιθέτριες, καθοδηγώντας με το χαμόγελο στα χείλη τους θεατές στις θέσεις τους. Μάλιστα στη διάρκεια τους ματς η κάμερα έδειχνε τους θεατές σε ένα μεγάλο βίντεο γουόλ, και σε αυτούς που «ζούμαρε», τους υπέβαλε σε διάφορες δοκιμασίες, όπως πχ να φιληθούν, να σηκωθούν και να χορέψουν και να κερδίσουν δώρα!

cheerleaders zenit_games

Ωστόσο η στιγμή της παρουσίασης των ομάδων, μέσα στο σκοτάδι, στα πρότυπα του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού. «Νιώθεις πως μετέχεις σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός! Όλη η ατμόσφαιρα, αλά ΝΒΑ, με την παρουσίαση των ομάδων στο σκοτάδι, το χειροκρότημα του κόσμου, σου έδινε την εντύπωση πως είσαι μεγάλος πρωταγωνιστής και ότι μετέχεις στον «τελικό των τελικών» και επ’ ουδενί σε ένα ακόμη ματς της φάσης των ομίλων» δήλωσε στο Volleyplanet ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, σχολιάζοντας κάποιες στιγμές που παλιότερα το ελληνικό βόλεϊ είχε μπει σε ένα δρόμο και ακολουθούσε μία πορεία για να τις ζήσει, αλλά δεν άντεξε…».

show_zenit