ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Deja vu» τίτλου στα θρανία

«Deja vu» τίτλου στα θρανία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα κορίτσια της Σχολής Μωραίτη και του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης “σφράγισαν” την πρόκρισή τους στον αυριανό τελικό των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη.

Στον Α’ ημιτελικό η, περσινή φιναλίστ, Σχολή Μωραϊτη, των νεαρών διεθνών Φάκη,  Μιλεντίγεβιτς, επικράτησε με 2-0 σετ (25-14 & 25-23) του κυπριακού Λυκείου Απ. Πέτρου & Παύλου Λεμεσού, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον ιδιαίτερα στο 2ο σετ και εξασφάλισε για 2η συνεχόμενη φορά τη συμμετοχή της στον τελικό.

Αναφερόμενος στο ματς με την κυπριακή ομάδα η διεθνής της ΑΕΚ, Ζωή Φάκη, που μετά την πρόσφατη πρόκριση της Ένωσης στο φάιναλ φορ Νεανίδων φλερτάρει με έναν ακόμη τίτλο, δήλωσε πανευτυχής στο Volleyplanet πως “θα μπορούσαμε να πάιξουμε και καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι στον τελικό θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και το αποτέλεσμα θα έρθει”.

Απέναντί της στον αυριανό τελικό του Μιχάλης Παρασκευόπουλος (10.00 π.μ.) η Φάκη θα αναζητήσει μία άτυπη ρεβάνς για πέρυσι, κόντρα στην προ ολίγων εβδομάδων συμπάικτριά της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών U19 στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας και κάτοχο του τίτλου, Κατερίνα Παπάζογλου.

Στον β’ ημιτελικό της διοργάνωσης η διεθνής ακραία του Ελληνικού Κολλέγιου Θεσσαλονίκης οδήγησε την ομάδα της  στη νίκη με 2-0 σετ επί του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης. Η Ηλιούπολη ήταν ανταγωνιστική μέχρι τον 18ο πόντο του πρώτου σετ, όμως τελικά τα έμπειρα κορίτσια του Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν και έφτασαν στη νίκη στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων.

“Θα’ ναι ένα δύσκολο ματς, όπως κάθε τελικός” ξεκίνησε τις δηλώσεις της στο Volleyplanet η διεθνής Κατερίνα Παπάζογλου και συμπλήρωσε: “Έύχομαι να γίνει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στις κερκίδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και εύχομαι όποια ομάδα το αξίζει, ας κερδίσει”.

Ίδιοι φιναλίστ και στα αγόρια

Στον αντίστοιχο τελικό των αγορίων που θα πραγματοποιηθεί στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος στις 12.00 οι πρωταθλητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν τη Σχολή Μωραϊτη, με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου, που κατέκτησαν πέρυσι με το 3-1 σετ επί της κυπριακής ομάδας του Λανίτειου Λύκειου Λεμεσού.